12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τοξικό υλικό προκάλεσε ανησυχία στο Ναύπλιο

Τοξικός καπνός και οσμή χημικού που αναδύονταν από κάδο απορριμμάτων στο Ναύπλιο, ανησύχησαν τους περίοικους σε κεντρικό σημείο στο Ναύπλιο.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε κάδο απορριμμάτων που κάπνιζε στην πλατεία Δικαστηρίων και μπροστά από μνημείο του Νικηταρά στο κέντρο του Ναυπλίου.

Η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο διαπίστωσε πως πρόκειται χημικό υλικό μέσα σε μεταλλική συσκευασία το οποίο μάλιστα είχε έντονη μυρωδιά τοξικού, που πιθανόν να χρησιμοποιείται σε οικοδομικές εργασίες ως διαλύτης.

Οι πυροσβέστες αφού εξασφάλισαν την μη διάχυση του στο περιβάλλον, ενημέρωσαν τον Δήμο Ναυπλιέων για την απομάκρυνση του, ενώ το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής διενεργεί έρευνα για την ταυτοποίηση του υλικού και τον εντοπισμό του ασυνείδητου που έριξε σε κάδο απορριμμάτων την τοξική ουσία.

Περισσότερα Άρθρα

Καύσωνας – Συμβουλές: Πώς να δροσίσετε τον σκύλο σας

Σε περιόδους έντονης ζέστης, ή ακόμη χειρότερα καύσωνα, είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας, αλλά ταυτόχρονα να μην ξεχνάμε πως τα κατοικίδιά μας υποφέρουν το ίδιο με εμάς. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι μπορεί να πάθουν από εγκαύματα μέχρι θερμοπληξία, οπότε όταν κάνει πολλή ζέστη πρέπει οπωσδήποτε να τους φροντίζουμε ακόμη περισσότερο. […]

Σύμβαση για την διακομιδή θετικών στον κορονοϊό ατόμων στα ξενοδοχεία καραντίνας

Σύμβαση με το Παλλάδιον Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Τρίπολη και με το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι υπέγραψε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αντικείμενο τη μεταφορά θετικών στον κορονοϊό ατόμων, από τα ξενοδοχεία φιλοξενίας τους στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει προσδιοριστεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τρίμηνης διάρκειας σύμβαση, το πρώτο από […]