19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τουρκία: Αντιμέτωπος με 35 χρόνια κάθειρξη ο δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 35 ετών στον Τζαν Ντουντάρ, δημοσιογράφο που έχει καταφύγει στη Γερμανία από το 2016 εξαιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος του, καθώς τον βαρύνουν κατηγορίες για τρομοκρατία και κατασκοπεία, δήλωσε συνήγορός του στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Ντουντάρ κατηγορείται για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και «στρατιωτική ή πολιτική κατασκοπεία», επιβεβαίωσε ο συνήγορος, ο Αμπάς Γιαλτσίν. Η δίκη του προγραμματίζεται να αρχίσει την 4η Δεκεμβρίου.

Η δίωξη του δημοσιογράφου σχετίζεται με την αποκάλυψη, το 2015, από την εφημερίδα Cumhuriyet ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT έστελνε φορτία όπλων σε ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.

Ο Ντουντάρ ήταν τότε διευθυντής της Τζουμχουριέτ.

Ο τούρκος δημοσιογράφος, που θα δικαστεί εκ νέου ερήμην, αντιμετωπίζει σειρά ποινικών διώξεων στην πατρίδα του. Έχει ήδη καταδικαστεί για την αποκάλυψη κρατικών μυστικών.

Την περασμένη εβδομάδα, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης χαρακτήρισε τον Ντουντάρ φυγά και διέταξε να κατασχεθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του στην Τουρκία, επειδή δεν τήρησε την προθεσμία που του είχε δοθεί να επιστρέψει στη χώρα από τη Γερμανία.

Χθες Τετάρτη, ο Τζαν Ντουντάρ αμφισβήτησε το σκεπτικό των κατηγοριών σε βάρος του για κατασκοπεία.

«Ώστε λοιπόν είμαι τόσο ατζαμής κατάσκοπος που δημοσίευσα τις πληροφορίες που απέσπασα στο πρωτοσέλιδο (…) αντί να τις στείλω στις ξένες υπηρεσίες», σχολίασε ειρωνικά ο δημοσιογράφος μέσω Twitter.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Ο Κώστας Μπέγκος παραμένει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους

Ο Κώστας Μπέγκος εκλέχθηκε και θα είναι και στην νέα θητεία της δημαρχίας Δημήτρη Καμπόσου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου . Το πρωί συνεδρίασε για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών για την εκλογή του προεδρείου του και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε […]

Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Άργους έκοψε την πίτα της

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.Νεκτάριος ευλόγησε την κοπή της πίτας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Άργους. Παρέστησαν εκτός από τους σπουδαστές και τους καθηγητές τους, οι αντιδήμαρχοι Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Κρίγγος και Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης.