19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Το άνοιγμα των εκκλησιών από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση!


Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε θετικά και η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν οι Ναοί της χώρας, με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων προφύλαξης.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι ιεροί ναοί θα είναι ανοικτοί για τους πιστούς και οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται με την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο εντός του Ιερού Ναού τα 50 άτομα.

Πέραν της εισηγήσεως των λοιμωξιολόγων, καθοριστική συμβολή στην απόφαση για το άνοιγμα των Ιερών Ναών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του OrthodoxTimes.gr, είχαν ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης σε συνεργασία με την, αρμόδια για την Εκκλησία, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα Άρθρα

Νέος συναγερμός στη Βρετανία: Εντοπίστηκε κι άλλη μετάλλαξη του κορονοϊού

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό κι άλλης μετάλλαξης του κορονοϊού, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών είναι “ακόμη πιο μεταδοτική” από την προηγούμενη. Ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βρετανικές Αρχές εντόπισαν μια νέα “ανησυχητική” μετάλλαξη του SARS-CoV-2 και για τον λόγο αυτό τίθενται άμεσα περιορισμοί […]

Οι σκέψεις της Γιούλας

Εισήλθα στον Σεπτέμβριο και έχω σημειώσει ένα θέμα, μεταξύ άλλων, που απασχόλησε την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, δεν ήθελα να γράψω τίποτα γιατί ξέρω πως θα βρω τον μπελά μου, αλλά και πάλι αναρωτιέμαι γιατί να μην πω κι εγώ τη σκέψη μου, εδώ μίλησε ο Καραμανλής χθες, που τα τελευταία χρόνια είχε πιει το […]