18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

«Το Αρχαιολογικό Έργο στην Πελοπόννησο»: Επιστημονική συνάντηση του ΠαΠελ, στην Καλαμάτα

Η τρίτη διεθνής επιστημονική συνάντηση «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Πελοπόννησο» (ΑΕΠΕΛ3), που διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και, εφόσον οι υγιειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, με φυσική παρουσία στις 2-5 Ιουνίου 2021 στην Καλαμάτα.

Οι εργασίες της Συνάντησης θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα (Παλαιό Στρατόπεδο – Ανατολικό Κέντρο, είσοδος από οδό Σφακιανάκη).

Σκοπός του ΑΕΠΕΛ3 είναι η ενημέρωση σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων ετών στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και η παρουσίαση στους ειδικούς επιστήμονες και στο ευρύτερο κοινό των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού και ερευνητικού έργου της τελευταίας τριετίας και συγκεκριμένα:

–  του πρωτογενούς υλικού, όπως αυτό προκύπτει από πρόσφατες ανασκαφές και έρευνες πεδίου,

–  των πορισμάτων από πρόσφατες ή τρέχουσες έρευνες και μελέτες σε παλαιότερο ή νεότερο υλικό,

–  των έργων ανάδειξης και διαχείρισης αρχαιολογικών συνόλων και χώρων.

Δεκτές γίνονται, μετά από έγκριση της Επιστημονικής Επιτροπής, πρωτότυπες ανακοινώσεις καθώς και παρουσιάσεις σε μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων (poster), οι οποίες θα δημοσιευτούν ως πλήρη άρθρα στην τελική έκδοση των Πρακτικών. Οι ανακοινώσεις θα είναι διάρκειας 15 λεπτών.

Επίσημες γλώσσες του ΑΕΠΕΛ3 είναι η ελληνική και η αγγλική.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, επιστρέφοντας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του ΑΕΠΕΛ3 (aepel3@uop.gr) το δελτίο συμμετοχής μαζί με μια σύντομη περίληψη της
ανακοίνωσής τους (μέχρι 400 λέξεις).

Το Δελτίο Συμμετοχής είναι διαθέσιμο εδώ.

Πηγή

Περισσότερα Άρθρα

FootTennis τώρα και στο Ναύπλιο

Το πρώτο τουρνουά FootTennis στο Ναύπλιο είναι γεγονός 16-18 Ιουλίου 2019 στην προβλήτα Π. Μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων και της ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων.  

Συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από το αστυνομικό προσωπικό, σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου, για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, χθες (30.4.2020), συνελήφθη στην περιφέρεια μας, μία (1) ημεδαπή, κατηγορούμενη για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Κατά τους αστυνομικούς έλεγχους, […]