17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε καθημερινά αν δουλεύετε από το σπίτι

Ακολουθώντας την γενική οδηγία του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται πλέον από το σπίτι τους.

Ωστόσο το γεγονός ότι μοιράζεσαι εργασιακό και προσωπικό χώρο καθιστούν συχνά την κατάσταση πιο δύσκολη και πολλές φορές καταλήγεις να δουλεύεις περισσότερο αποδίδοντας όμως λιγότερο.
Μάλιστα πολλές φορές νιώθεις ότι δουλεύεις όλη την ημέρα.

Αν μένεις σε μικρό σπίτι και δεν έχεις ένα δωμάτιο που είναι «το γραφείο σου», τότε σου έχουμε το ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν τελειώνεις τη δουλειά. Κι αυτό είναι, να μαζεύεις!

Και όμως, το να αφιερώνεις μερικά λεπτά ώστε να κάνεις ένα μικρό συμμάζεμα των αντικειμένων θα σε βοηθήσει να βάλεις ένα πιο ορατό τέλος στην εργασιακή σου ημέρα και να χαλαρώσεις.

Μετά το δύσκολο μίτινγκ λοιπόν και αφού έχεις τελειώσει με τα deadlines σου, όταν κλείσεις το λάπτοπ σου αφιέρωσε λίγα λεπτά να μαζέψεις τα ημερολόγια, τα χαρτάκια σημειώσεων, το mouse σου και όλα τα υπόλοιπα.

Με αυτόν τον τρόπο το μυαλό σου θα πάρει το μήνυμα πως «η δουλειά τελείωσε» και θα αρχίσεις να χαλαρώνεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό γιατί πλέον δεν κλείνεις την πόρτα του γραφείου σου και πας στο σπίτι σου, αλλά απλά κλείνεις το καπάκι του λάπτοπ και μεταφέρεσαι στον καναπέ.

Συμμάζεψέ τα τακτοποίησέ τα σε μία γωνιά. Μπορείς να έχεις ένα αποθηκευτικό κουτί δίπλα σου, ώστε όταν τελειώσεις με τη δουλειά να βάλεις τα πάντα εκεί μέσα και με αυτόν τον τρόπο να μην κυνηγάς τα στυλό που κυλούν από το τραπέζι. Αγόρασε το δικό σου work box που θα σηματοδοτεί την έναρξη αλλά και το τέλος της δουλειάς σου.

ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο

Περισσότερα Άρθρα

Νέα παράδοση ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις Περιφερειακές Ενότητες

Έντεκα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ ένα ακόμα θα δοθεί στις επόμενες ημέρες. “Είναι σημαντικό ότι η Περιφέρεια έχει πάψει να υπερβαίνει το πλαφόν στα καύσιμα, κάτι που σημαίνει μεγάλη οικονομία παράλληλα και μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος”, δήλωσε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας. Πλέον ο κάθε νομός θα διαθέτει από […]

Επανεκκίνηση των Λυκείων του Δήμου Άργους Μυκηνών, με τους μέγιστους συντελεστές υγειονομικής ασφάλειας

Καθ’ όλα έτοιμα είναι τα Λύκεια του Δήμου Άργους- Μυκηνών ώστε να  υποδεχτούν από Δευτέρα τους μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου, για την έναρξη των μαθημάτων τους, υπό νέο καθεστώς και με μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Άργους Μυκηνών διέθεσε αντισηπτικά υγρά  σε όλες τις αίθουσες των Λυκείων,  […]