18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Το θαύμα έμεινε μισό…

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση το βράδυ της Πέμπτης στο «Emirates», καταφέρνοντας να επικρατήσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά -και τρίτη την τελευταία εξαετία- της Άρσεναλ στο Λονδίνο, ωστόσο αυτή τη φορά το «ερυθρόλευκο» θαύμα έμεινε μισό.

Κι αυτό γιατί η ομάδα του Μαρτίνς, παρά το γεγονός, ότι επιβλήθηκε με 1-0 των «κανονιέρηδων» χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί στο 51′, δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League, λόγω της ήττας της με 3-1 σκορ στην πρώτη αναμέτρηση, στο Καραϊσκάκη.

Aπό μία αψυχολόγητη ενέργεια του Μπα (είδε κίτρινη για μαρκάρισμα και δεύτερη κάρτα στην ίδια φάση γιατί έριξε μπουνιά στην μπάλα) οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες στο 82ο λεπτό.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τους Πειραιώτες με τριάδα στην άμυνα σε σύστημα 5-4-1 που όταν ήταν στην επίθεση μετατρεπόταν σε 3-4-3. Συγκεκριμένα, ο Σα ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, οι Παπασταθόπουλος, Μπα και Χολέμπας πήραν θέση στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ρέαμπτσιουκ και ο Ανδρούτσος ήταν στο αριστερό και το δεξιό άκρο αντίστοιχα.

Στο κέντρο ήταν οι Εμβιλά και Καμαρά, με τον Μπουχαλάκη να μένει τελικά στον πάγκο. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ξεκίνησε ο Φορτούνης, στο δεξί βρέθηκε ο Μασούρας, ενώ στην «αιχμή του δόρατος» ήταν ο Ελ Αραμπί.

Στον αντίποδα ο Μικέλ Αρτέτα παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Λένο. Οι Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ και Τίρνεϊ αποτελούσαν την τετράδα στην άμυνα, οι Ελνένι, Τζάκα και Θεμπάγιος συνέθεταν την τριάδα των χαφ, ενώ οι Σμιθ-Ρόου και Πεπέ πλαισίωναν τον Ομπαμεγιάνγκ στην επίθεση.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να προστατέψει τα μετόπισθεν και εν συνεχεία να ψάξει ό,τι καλύτερο μπορούσε στην επίθεση. Το πρώτο τέταρτο του ματς κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση, με την Άρσεναλ να φτάνει κοντά στο γκολ στο 18ο λεπτό.

Οι «κανονιέρηδες» βγήκαν στην κόντρα, με τον Πέπε, ο οποίος, παρά την έξοδο του Σα, έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας, κάνοντας το πλασέ, ωστόσο ο Παπασταθόπουλος έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες είχαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Μετά από βολέ του Σα ο Ελ Αραμπί βγήκε τετ α τετ με τον Λένο και σούταρε, βλέποντας όμως τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 24ο λεπτό ήταν σειρά της ομάδας του Αρτέτα να απειλήσει, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ τροφοδοτήθηκε με κάθετη πάσα από τον Θεμπάγιος και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο το τελείωμα του Γκαμπονέζου στράικερ με το εξωτερικό φάλτσο ήταν απελπιστικά άστοχο.

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, έχοντας γενικά πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, μετά από το πρώτο 20λεπτο του ματς, όπου είχαν φοβική εικόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά είχε εκρηκτικό ξεκίνημα, απειλώντας σε διάστημα ενός λεπτού δύο φορές τους γηπεδούχους.

Στο 48′ ο Φορτούνης πάτησε περιοχή και έκανε επικίνδυνο γύρισμα, με την άμυνα της οπισθοφυλακή της Άρσεναλ να διώχνει. Από την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία, χωρίς κάποιος παίκτης των Πειραιωτών να προλάβει να τη στείλει στα δίχτυα του Λένο.

Εν τέλει οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν, βάση της εικόνας τους, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει στο 51′ και πάλι εις βάρος των Λονδρέζων!

Οι Πειραιώτες βγήκαν υποδειγματικά στην κόντρα, με τον Μασούρα να βρίσκει τον Μαροκινό επιθετικό, ο οποίος ελίχθηκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, με την μπάλα, αφού κόντραρε στον Λουίζ, να καταλήγει στα δίχτυα του Λένο.

Βλέποντας τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ και να έχει το μομέντουμ ο Αρτέτα έκανε δύο αλλαγές στο 57′, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του, περνώντας τους Πάρτεϊ και Έντεγκααρντ αντί των Ελνένι και Θεμπάγιος.

Ένα λεπτό αργότερα ο Πεπέ βγήκε από τα δεξιά και έκανε το σουτ, αλλά ο Σα μπλόκαρε δίχως να ανησυχήσει, ενώ στο 60′ ο ίδιος παίκτης, μετά από γύρισμα του Τίρνεϊ, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Έντεγκααρντ και πέρασε άουτ.

Στο 62′ ο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του κινήσεις στην προπονητική σκακιέρα, με τους στο 51ο λεπτό Μπρούμα και Ραντζέλοβιτς να μπαίνουν στο ματς αντί των Ανδρούτσου και Μασούρα.

Με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά τους Λονδρέζους, ψάχνοντας εναγωνίως το δεύτερο γκολ, οι γηπεδούχοι βρήκαν περισσότερους κενούς χώρους στα μετόπισθεν των Πειραιωτών και είχαν καλές στιγμές να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στο 76′ ο Έντεγκααρντ αστόχησε από πολύ καλή θέση, τρία λεπτά αργότερα ο Πέπε σούταρε με τον Σα να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 81′ ο Ομπαμεγιάνγκ βγήκε φάτσα με τον Πορτογάλο γκολκόπρ, ωστόσο το πλασέ του ήταν άστοχο.

Στη συνέχεια το έργο των Πειραιωτών για τη μεγάλη ανατροπή έγινε ακόμη πιο δύσκολο, καθώς στο 82′ αποβλήθηκε ο Μπα: αρχικά είδε την κίτρινη για φάουλ και δευτερόλεπτα αργότερα είδε και δεύτερη κάρτα επειδή έριξε μπουνιά στην μπάλα, αφήνοντας έτσι με αυτήν την αψυχολόγητη ενέργεια την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο 87ο λεπτό οι «κανονιέρηδες» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση ωστόσο ο Σα ενήργησε σωτήρια στο τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ, αποκρούοντας την μπάλα, με τον στράικερ των γηπεδούχων στη συνέχεια να κάνει ένα ψαλιδάκι που ήταν αρκετά άστοχο.

Εν τέλει το 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Μαρτίνς να αποχαιρετά τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, προσφέροντας και άλλους βαθμούς στην Ελλάδα στο UEFA Ranking.

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1

Γκολ: 51′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Aνδρούτσος (Ολυμπιακός), Εμβιλά (Ολυμπιακός), Τζάκα (Άρσεναλ), Τίρνεϊ (Άρσεναλ)

Κόκκινες: 82′ Μπα (Ολυμπιακός)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μ. Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (82’ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Θεμπάγιος (57’ Έντενγκααρντ), Ελνένι (57’ Τόμας Παρτέι), Τζάκα, Πέπε, Σμιθ Ρόου (81’ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (62’ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (84’ Λαλά), Μασούρας (62’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Αύριο καλεσμένοι στο SUPER TV…Δημήτρης Σφυρής και Δημήτρης Κρίγγος

Αύριο καλεσμένοι στην εκπομπή Σέντρα στην πολιτική ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής και ο Αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος. Στο πρώτο μέρος της εκπομπής (6:30-7:30)καλεσμένος της Σωτηρίας Παπαδοπούλου ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και στο δεύτερο μέρος (7:30-8:30) ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Live από τον τηλεοπτικό σταθμό tvsuper και live στο facebook.

Δημήτρης Κρανιάς: Κρίση εμπιστοσύνης

Πολύς λόγος γίνεται για ένα ανύπαρκτο αντιεμβολιαστικό «κίνημα». Οι άνθρωποι που αντιτίθενται στο εμβόλιο της Covid19 δε είναι ένα ενιαίο σύνολο που στη βάση μιας ιδεολογικής η επιστημονικής αντίληψης συγκροτούν κάποιο κίνημα. Ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, έχουν μόνο κοινό σημείο την αντίθεση τους στο εμβόλιο της Covid19 μιας και υποθέτω ότι εμβολιάζουν τα παιδιά τους […]