13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το ΚΚΕ Αργολίδας για τις δηλώσεις της διοικήτριας του Γ.Ν. Αργολίδας

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τη διοικήτρια του Γ.Ν Αργολίδας, να προσπαθεί να καθησυχάσει το λαό της περιοχής, ότι οι δημόσιες μονάδες υγείας του νομού αποτελούν «φωτεινό παράδειγμα» με τον τρόπο που δουλεύουν, δηλαδή χωρίς ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς ελλείψεις σε ΜΕΘ, χωρίς ελλείψεις σε θαλάμους αρνητικής πίεσης για να νοσηλεύσουν κρούσματα covid και με κλινικές κατάλληλα διαμορφωμένες με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, πλήρως αποκομμένες από τις υπόλοιπες κλινικές-εκτός εάν θεωρούνται «ξεχωριστοί χώροι νοσηλείας» η απομόνωση 3 ή 4 δωματίων διαχωρίζοντας τους με μια πόρτα από την υπόλοιπη κλινική.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ, γιατί ΜΕΣΑ στη παθολογική κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, έχουν απομονωθεί 3 δωμάτια που χρησιμοποιούνται για τα ύποπτα κρούσματα covid, χρησιμοποιώντας το υπάρχον προσωπικό της παθολογικής για νοσηλεία, αλλάζοντας κάθε φορά ενδυμασία, όταν μπουν και βγουν από το συγκεκριμένο δωμάτιο;

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ, εφόσον έχει προσληφθεί τόσο προσωπικό το τελευταίο 11μηνο, γιατί η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου και το Γ.Ν Άργους, δεν είναι πλήρως εξοπλισμένες με όλες τις ειδικότητες και τις αντίστοιχες κλινικές? Γιατί συνεχίζουν να στελεχώνουν τα νοσοκομεία ιατροί από τα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας του νομού; Γιατί ενημερώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό της Ν.Μ Ναυπλίου, ότι σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων θα μεταφερθεί προσωπικό για να στελεχώσει τη μονάδα Covid που βρίσκεται στο Άργος; ΚΑΙ ΑΡΑΓΕ οι προσλήψεις που έχουν γίνει, είναι με σύμβαση αορίστου χρόνου; Ή μήπως είναι συμβάσεις 8μηνες, ενός ή δυο χρόνων;

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ, γιατί τόσο καιρό δεν λέτε κουβέντα για δημιουργία ΜΕΘ, δεν λέτε κουβέντα για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, δεν λέτε κουβέντα για την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού που όλες οι κυβερνήσεις έχουν πετσοκόψει τόσα χρόνια; Ακόμα και η υγεία, το μέγιστο αγαθό για τον άνθρωπο, θεωρείται κόστος για το κράτος και τα όποια χρήματα έχουν δοθεί, είναι από την αφαίμαξη του φτωχού λαού.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ, γιατί δεν λέτε κουβέντα που ακυρώνονται τα τακτικά ιατρεία και κάποια χειρουργεία, με αιτιολογία την πανδημία; Άραγε οι ασθενείς αυτοί τι θα κάνουν; Θα περιμένουν πάλι μήνες για ένα ραντεβού;

ΓΙΑΤΙ, για όλες τις κυβερνήσεις, για όλα τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ η υγεία είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό όπως είναι για το ΚΚΕ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια απαιτεί αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία που να καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, με πλήρης στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με το επαρκές ιατρικό-νοσηλευτικό-βοηθητικό-διοικητικό προσωπικό με μόνιμες θέσεις εργασίας και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

ΓΙΑΤΙ για εμάς η υγεία είναι ίδια για όλους και δεν την ξεχωρίζουμε σε πόλεις στα «δικά τους» νοσοκομεία.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ υπερασπίζεται συνεχώς όλους τους υγειονομικούς που με τη δική τους αυτοθυσία κρατιέται ακόμα όρθιο το σύστημα υγείας και όχι με τη βοήθεια του κράτους

ΓΙΑΤΙ μέσα σε αυτό το σύστημα δεν μπορούμε ποτέ να βρούμε την υγεία μας!

Το ΚΚΕ προειδοποιούσε εδώ και καιρό ότι απαιτούνται μέτρα για να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας και να προστατευτεί η υγεία και η ζωή του λαού. Η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν, έχουν εγκληματικές ευθύνες γιατί δεν πήραν τέτοια μέτρα. Η κυβέρνηση επένδυσε τον χρόνο που κερδήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας για να ενισχύσει τον Τουρισμό και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το κράτος που λειτουργούν και σε όλους όσους τους υπερασπίζονται, γιατί έχουν κριτήριο μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των λίγων και όχι τα συμφέροντα του λαού.

ΤΟ ΚΚΕ έχει 100 χρόνια ιστορία, 100 χρόνια είναι στην πρώτη τη γραμμή, 100 χρόνια υπερασπίζεται την εργατική τάξη και τη φτωχή λαϊκή οικογένεια, γιατί 100 χρόνια είναι δίπλα στο λαό και μέσα στο λαό!

Τ.Ε.Αργολίδας του ΚΚΕ                                                          

Περισσότερα Άρθρα

«Έφυγε» το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Ελένης

Τον θυμάμαι τον Τάσο Ελένη, που «έφυγε» σήμερα για τη γειτονιά των αγγέλων, για πολλά χρόνια να είναι μπροστάρης με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, να είναι μπροστάρης στις εσωκομματικές εκλογές, να είναι πανταχού παρόν. Να παλεύει με τον δικό του ξεχωριστό, δυναμικό τρόπο και να έχει συνδέσει το όνομα […]

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.