19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το «Μένουμε Σπίτι» δίνει τη θέση του στο «Μένουμε Ασφαλείς»

 

Το «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το νέο σλόγκαν της κυβέρνησης ενόψει της νέας περιόδου που έρχεται στην οποία όλοι μας θα δώσουμε την μάχη για να κερδίσουμε την προηγούμενη ζωή μας.

Έτσι το «Μένουμε Σπίτι», που είχε συνοδέψει τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί από τις αρχές Μαρτίου μετατράπηκε σε «Μένουμε Ασφαλείς» και η εικόνα του νέου μηνύματος περιέχει και χρηστικές οδηγίες, εικονογραφημένες, για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των αποστάσεων ασφαλείας.

Το νέο σύνθημα ειπώθηκε πολλές φορές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο μήνυμά του: «Ο Μάιος δεν είναι Μάρτιος. Τότε, έπρεπε να αμυνθούμε για την υγεία μας και να σώσουμε ζωές, μένοντας σπίτι. Ενώ τώρα καλούμαστε να ξαναγυρίσουμε μεθοδικά, σταδιακά, σε κάποιες από τις γνώριμες δραστηριότητές μας. Το νέο μας σύνθημα, λοιπόν, είναι «Μένουμε Ασφαλείς». Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε πάντα υπεύθυνοι» τόνισε. «Το σύνθημα, λοιπόν, «Μένουμε Σπίτι» παραμένει σε ισχύ. Δεν βγαίνουμε χωρίς λόγο. Μένουμε ασφαλείς. Γιατί η επιστροφή δεν πρέπει να οδηγήσει σε υποτροπή. Αλλά σε μία επάνοδο, λελογισμένη και υπολογισμένη».

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, έκλεισε το μήνυμά του με το νέο σύνθημα, «Μένουμε ασφαλείς» λέγοντας:

«Πολιτεία και πολίτες οφείλουμε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό, που θα παραμονεύει να χτυπήσει με τον παραμικρό εφησυχασμό. Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι δεν θα διακόψουν την καθημερινή ενημέρωση. Και το Κράτος θα είναι σε μόνιμη επιφυλακή. Μέσα στην τελευταία δοκιμασία γεννήθηκε μια νέα αισιοδοξία. Μία ανανεωμένη εθνική αυτοπεποίθηση. Είμαι σίγουρος πως και η κοινωνία μας θα απαντήσει με ευθύνη και σοβαρότητα στη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μας: Στην ομαλή, ασφαλή και σταδιακή επιστροφή σε πιο γνώριμους ρυθμούς της καθημερινής ζωής. Όπως το είπαμε: Επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε. Πάνω απ’ όλα Μένουμε Ασφαλείς. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε».

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: 16χρονος διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός

Ένας 16χρονος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, είναι διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, αποτελώντας τον νεότερο ασθενή με μηχανική υποστήριξη λόγω της λοίμωξης Covid-19, που αναγράφεται στη σημερινή επιδημιολογικη έκθεση του ΕΟΔΥ, και η οποία περιλαμβάνει 556 διασωληνωμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έφηβος είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο – υπενθυμίζεται ότι είναι αποκλειστικά για νοσηλεία ασθενών […]

Πανελλαδικές 2019 – Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις: Πτώση στις περισσότερες σχολές

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η βάση της Ιατρικής Σχολής Αθήνας διαμορφώνεται στα 18.724 μόρια, παρουσιάζοντας πτώση 305 μόρια σε σχέση με το 2018, που ήταν στα 19.029. Αντίστοιχα η Νομική Αθήνας έχει βάση 18.013 μόρια, 206 μόρια λιγότερα από το 2018. Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο […]