19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Το Μητρώο Στελεχών ΝΔ για το περιβάλλον και την ενέργεια  

Το περιβάλλον βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, και αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος, η κλιματική κρίση, η υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων είναι υπαρκτές απειλές για τη διαβίωσή μας. Γνωστή και επιτακτική η ανάγκη για την προστασία του.

Το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, Περιφ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, διοργάνωσε συζήτηση την Τετάρτη 23 Ιουνίου, με θέμα το περιβάλλον και την ενέργεια στην Ήπειρο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, Δ/ντής Γραφείου Προέδρου ΝΔ, Γραμματέας Οργανωτικού, Αναπλ.Γραμμ Γραμματέας Π.Ε, η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, Επικεφαλής Μητρώου Στελεχών ΝΔ, η κ. Ιωάννα Μπεϊντάρη, Σύνδεσμος Μητρώου Στελεχών – ΔΕΕΠ Πρέβεζας και ο κ. Θεοχάρης Βαδιβούλης, Σύνδεσμος Μητρώου Στελεχών –ΔΕΕΠ Άρτας.

  • Ο κ. Γεώργιος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση και την προστασία της βιοποικιλότητας. Μίλησε για κυκλική οικονομίας, ηλεκτροκίνησης, πράσινο υδρογόνου και για και ορθή διαχείρισης των απορριμάτων. Απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την προστασία της βιοποικιλότητας και τις περιοχές Natura, την αντιμετώπιση του μύκητα των πλατανιών, την ανακύκλωση, το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ, τον νόμο για τα αυθαίρετα, την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), την εκπαίδευση των δασεργατών, τους δασικούς χάρτες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.
  • Ο κ. Λάμπρος Μπούκλης, Σύμβουλος Αειφόρου Ανάπτυξης & Ηγεσίας, μίλησε για την περιβαλλοντική κρίση ως εθνικό ζήτημα που δε χωράει χρωματισμούς. Ανέφερε παραδείγματα από το εξωτερικό, την Αγγλία, τη Γερμανία, χώρες στις οποίες λαμβάνει χώρα η προτυποποίηση. Τόνισε τα τεράστια έργα που κάνει η Κυβέρνηση για τις δασικές περιοχές και το σεβασμό του πολίτη, και μίλησε για την ανάγκη της εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας, πρακτικής προς την οποία είμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση.
  • Ο κ. Γιάννης Ρουκάς, Οικονομολόγος, Περιφερειακός Συντονιστής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων Ν.Δ. προσέθεσε την οικονομική πλευρά των θεμάτων που συζητήθηκαν, μιλώντας για τη χρηματοδότηση που θα δοθεί σε μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν επενδύσεις.

Τη διαδικτυακή συζήτηση συντόνισαν με μεγάλη επιτυχία η κ. Μαρία Καλπουζάνη, Συντονίστρια Μητρώου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου, ο κ. Τζιανλούκα Ματσίρας, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Ηπείρου, Μέλος Π.Ε, Γενικός Συντονιστής Μητρώου Στελεχών Ηπείρου και ο κ. Σπυρίδων Κωνσταντόπουλος, Σύνδεσμος Μητρώου Στελεχών – ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, Τομεάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος ΔΕΕΠ Ιωαννίνων π. Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε η κ. Καλπουζάνη, αλλά και όλοι οι ομιλητές, έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, και πρέπει να γίνουν γνωστά στους πολίτες. Το Μητρώο Στελεχών, είναι ενεργό και έτοιμο να προσεγγίσει με ολιστικό τρόπο τα προβλήματα της καθημερινότητας μας.

————————–

Περισσότερα Άρθρα

Δολοφονία γυναίκας με 10 μαχαιριές στη Μεσσηνία – Η στάση του κατηγορούμενου

Το έγκλημα συντάραξε τα Φιλιατρά στη Μεσσηνία πριν από ένα χρόνο. Οι κάμερες ασφαλείας οδήγησαν στη σύλληψη νεαρού Πακιστανού, που πλέον βρίσκεται στο εδώλιο. Κάθε ανάμειξη με τη δολοφονία της 57χρονης αγρότισσας στην περιοχή Γιόλακα Φιλιατρών πέρυσι τον Ιούλιο αρνείται ο 34χρονος Πακιστανός κατηγορούμενος, πρώην εργαζόμενός της, παρότι κάμερες του σπιτιού τον έχουν «συλλάβει» να βγαίνει από το σπίτι […]

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΑΠΟ ΑΘΙΚΙΑ & ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Η πραγματική βελτίωση και η αξιοποίηση της κάθε περιοχής είναι κύριο μέλημα της παράταξης μας

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μας στο Νομό Κορινθίας και οι ανοιχτές συζητήσεις με τους συμπολίτες μας. Χθες το απόγευμα βρεθήκαμε στα Δημοτικά διαμερίσματα Αθικίων και Χιλιομοδίου του Δήμου Κορινθίων.   Γνωστοποιήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις δύο περιοχές και είναι θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η δυναμική παρουσία και ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στις συζητήσεις μας έθεσαν γερά θεμέλια για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για […]