17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το Ναύπλιο τίμησε τους Φιλέλληνες που αγωνίστηκαν και πέθαναν κατά την Ελληνική Επανάσταση

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τίμησαν τους Φιλέλληνες που αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμη και την ζωή τους κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

Την σημερινή μέρα που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Φιλελληνισμού, σε μια σεμνή τελετή λόγω και των εκτάκτων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, τελέσθηκε μνημόσυνο στην μνήμη όλων των Φιλελλήνων στην Καθολική Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ναύπλιο.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πολωνός Ιερέας π. Ryszard Karapuda παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και της Πρόεδρου του ΔΟΠΠΑΤ Μαρίας Ράλλη.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Φιλελλήνων, που δεσπόζει στο μέσο της ομώνυμης πλατείας στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Με τον όρο Φιλέλληνες έμειναν γνωστοί πολίτες και στρατιωτικοί κυρίως από την Ευρώπη που βοήθησαν στην προετοιμασία και στην ευτυχή εξέλιξη της ελληνικής επανάστασης του 1821 Περίπου 1.500 Φιλέλληνες συμμετείχαν στους αγώνες για την απελευθέρωση της Ελλάδος. Ο ένας στους τρεις σκοτώθηκε σε μάχη ή πέθανε από κακουχίες. Οι χώρες με τους περισσότερους Φιλέλληνες ήταν οι: Αγγλία, Ελβετία, Σουηδία, Κάτω Χώρες, Δανία, Πολωνία, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία, Ινδία, Βαλκάνια. Σημαντικότερος όλων ήταν ο Λόρδος Βύρων.

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης: Ανεβαίνουν ανάποδα την Πανεπιστημίου

Διαβάζω στα ρεπορτάζ εγκύρων συναδέλφων που καλύπτουν δημοσιογραφικά τον χώρο του Σύριζα ότι η δημοσκοπική καθίζηση προβληματίζει έντονα την Κουμουνδούρου. Χαίρομαι για αυτό, διότι αυτό είναι μια απτή απόδειξη ότι ο Αλέξης και η παρέα του διαθέτουν ακόμα μία κάποια διασύνδεση με την πραγματικότητα και ότι δεν πετούν εντελώς στα σύννεφα και σ’ ένα δικό […]

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ: Ελεγχόμενη στάθμευση στο Άργος

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες πως το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι σε ισχύ και δια τούτο, παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να σεβαστούν το μέτρο και να συνδράμουν με τον τρόπο τους. Δημοτικοί υπάλληλοι, θα ελέγχουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα όπως προβλέπει ο νόμος, με το γνωστό σύστημα των καρτών στάθμευσης, τις οποίες μπορούν οι οδηγοί  να προμηθεύονται […]