18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Το πουλί του παραδείσου: Μόνη μητέρα ξεκινάει οικολογική φάρμα από το μηδέν!

Μια καινοτόμος ιδέα για τη δημιουργία ενός επίγειου παράδεισου με σεβασμό προς το περιβάλλον. Καιρός να πούμε αντίο στα φυτοφάρμακα και τα αντιβιοτικά.

Η Φένια, 27 χρονών, μαζί με το γιο της τον Αδάμ, 3 χρονών, ταξίδεψαν για ένα χρόνο την Ευρώπη, δουλεύοντας εθελοντικά σε οικογενειακές φάρμες για να μάθουν τα πάντα για το επάγγελμα.

Έχοντας την εμπειρία και τη γνώση, σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια οικολογική φάρμα, ενδέχεται να γίνει στην Ορεινή Κορινθία ή σε άλλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας και να παρέχουν στον κόσμο καθαρό φαγητό, αλλά και διακοπές σε αρμονία με τη φύση. Δυστυχώς ενώ στην Ελλάδα κάποτε τα φρούτα και τα λαχανικά ήταν τα πιο μοσχομυριστά, αλλά και το κρέας το πιο αγνό, τώρα είναι όλα ψεκασμένα και ταϊσμένα με σκουπίδια και φάρμακα.

Η Φένια σκοπεύει να δημιουργήσει έναν τόπο, όπου οι άνθρωποι θα μάθουν τί σημαίνει φρέσκο, καθαρό, μοσχομυριστό, και υγιεινό. Έναν τόπο όπου ο άνθρωπος θα έρθει ξανά σε επαφή με τη φύση και θα κάνει τις διακοπές του με μηδαμινό αντίκτυπο στο περιβάλλον!

Θα χρησιμοποιούν τη μέθοδο σχεδιασμού που ονομάζεται περμακουλτούρα, θα έχουν ζώα ελευθέρας βοσκής, και στο μέλλον αγροτουρισμό, οικολογικά σπιτάκια (όπως cobhouses, kerterre, δενδρόσπιτα κ.α.), καφέ-φούρνο με δικά τους προϊόντα και pick your own κήπο, όπου οι επισκέπτες θα κόβουν μόνοι τους τα λαχανικά-φρούτα που επιθυμούν να αγοράσουν. Επίσης σκοπεύουν να αξιοποιούν όλες τις μορφές ενέργειας που εισέρχονται στη φάρμα τους για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, συλλογή νερού κ.α.

Πρόσφατα, η Φένια δημοσιοποίησε το project της στη σελίδα του Kickstarter, μια πλατφόρμα χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών και προϊόντων. Εκτός από τη βοήθεια φίλων και συγγενών, η χρηματοδότηση σίγουρα θα επιταχύνει ένα τέτοιο εγχείρημα. Η δημιουργία αυτού του επίγειου παράδεισου δεν θα επωφελήσει μόνο τη Φένια και τον Αδάμ, αλλά και τους μελλοντικούς επισκέπτες αφού κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει στη χώρα μας!

Μένουν ακόμα 40 ημέρες για να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται και να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Περισσότερα για “Το πουλί του Παραδείσου”

Το blog της Φένιας: www.travelcookraise.com
email:  efrossynifotiou@gmail.com
Σελίδα kickstarter (χρηματοδότησης): www.kickstarter.com/projects/thebirdofparadise/the-bird-of-paradise-ecological-farm

Περισσότερα Άρθρα

Αγώνες ποδηλασίας το Σαββατοκύριακο στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, φιλοξενεί για δεύτερη φορά φέτος, τους ποδηλατικούς αγώνες ατομικής χρονομέτρησης και αντοχής του πρωταθλήματος Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδος, για τις κατηγορίες Εφήβων – Παίδων – Νεανίδων – Κορασίδων. Σήμερα Σάββατο στις 16:30, θα δοθεί εκκίνηση από το Στάδιο Μεγαλόπολης, για τον αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης. Οι αθλητές θα φεύγουν ένας – ένας με διαφορά ενός […]

Τραγωδία στην Ευρυτανία

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο 42χρονος αγνοούμενος αστυνομικός, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Παρασκευής  κοντά στην περιοχή της γέφυρας της Τατάρνας. Λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως ανασύρθηκε σορός άνδρα από την «Τρύπα Τατάρνας» στο Τριπόταμο Ευρυτανίας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στέλεχός της στο […]