18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

“Το πρώτο σπίτι του Ελληνικού φαγητού” έχει έδρα το Κεφαλόβρυσο Αργολίδας

Αγαπητά μέλη, φίλοι των ελληνικών μονοπατιών,

ευχόμαστε από καρδιάς να είστε υγιείς και να επιστρέψουμε όλοι μας σύντομα ανανεωμένοι και πιο δυνατοί μετά από αυτή την δοκιμασία,  στην καθημερινότητά μας.

Εμείς σαν περιβαλλοντική διαπολιτισμική οργάνωση, μετά από 3 χρόνια συνεχούς προσπάθειας και αφανούς δημιουργίας, με την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ξεκινάμε το εγχείρημά  μας: “Το πρώτο σπίτι του Ελληνικού φαγητού” με έδρα το Κεφαλόβρυσο Αργολίδας,  Δήμου Άργους Μυκηνών.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΪΟΥ 2020

Με λίγα λόγια οι σκοποί και ο τρόπος λειτουργίας του, συνοψίζεται στα παρακάτω :

Παρασκευή και σερβίρισμα ελληνικών πιάτων, ελληνικού καφέ και ποτών/αναψυκτικών, 

από την ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2020 και κατόπιν μόνο τηλεφωνικής κράτησης

Χωρίς κράτηση δεν θα είναι σίγουρη η εξυπηρέτηση σας, λόγω περιορισμένων θέσεων-τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και γιατί θα υπάρχουν φρέσκα λαχανικά από μποστάνια του χωριού κ είναι κρίμα να πάνε χαμένα.

-Τα πιάτα θα είναι ημέρας-

 Oι κρατήσεις θα γίνονται στο: 2751071111 ή στο e-mail : info@grecopaths.org

Αγορανομικός Υπεύθυνος-Μάγειρας : Κοκκάλας Παναγιώτης -+306933469888

Υπεύθυνη Κρατήσεων: Τσιρίκου Σταυρούλα- +306933051333

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΡΟ ΧΡΟΝΟ- ΣΤΑΔΙΑΚΑ στο χώρο αυτό,  ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ :

Μαθήματα μαγειρικής και προβολή τοπικών -ελληνικών προϊόντων μέσω τηλεοπτικών εκπομπών και live streaming με γνωστούς μάγειρες για ανάδειξη και προβολή της ελληνικής διατροφής κ γαστρονομίας

· Παραχώρηση χώρου για ιδιωτικές εκδηλώσεις όπως γάμους βαπτίσεις γενέθλια κ.α

· Σεμινάρια εστιατόρων –food & beverage -παραχώρηση του χώρου για εκπαίδευση προσωπικού τους- ή δημιουργία νέου καταλόγου τους ,ώστε να μην απασχολούν την κουζίνα τους, προώθηση της επιχείρησής τους -παραδοσιακού πιάτου που αντιπροσωπεύει την εκάστοτε επιχείρηση..

· Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων-φεστιβάλ με άλλους συλλόγους εσωτερικού ή εξωτερικού.

· Λιανική πώληση άλλων τοπικών προϊόντων

· Ανάδειξη ορεινού όγκου Αργολίδας μέσω βιώσιμου τουρισμού υπαίθρου & διάφορων συναφών δραστηριοτήτων

– Προώθηση Εθελοντισμού

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ :

Από Ναύπλιο-Άργος-Αθήνα :

Στην εθνική οδό προς Τρίπολη μόλις περάσετε τα πρώτα 2 τούνελ, στρίβετε δεξιά σας, στην έξοδο ΝΕΟΧΩΡΙ-ΚΑΠΑΡΕΛΙ, και αμέσως πάλι δεξιά σε ανηφορικό δρόμο σε ταμπέλα, πάλι προς Νεοχώρι-Καπαρέλι. (Υπάρχει μια αχνή ταμπέλα για Κεφαλόβρυσο μετά την έξοδο, αλλά πιθανότατα να μην το προσέξετε)

Μετά από την εθνική και σε δρόμο ασφάλτινο επαρχιακό, σε πολύ καλή κατάσταση με λίγες στροφές προς το τέλος της διαδρομής, φτάνετε μετά από περίπου, 15λ στο χωριό ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ και στην κεντρική πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο, βρίσκεται το ‘πρώτο σπίτι του ελληνικού φαγητού’

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ :

ΑΘΗΝΑ-ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ:133 ΧΛΜ-1,5 ΩΡΑ ΜΕΣΩ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ: 110 ΧΛΜ-1,16 ΛΕΠΤΑ ΜΕΣΩ Α7

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ: 32,3 ΧΛΜ-39 ΛΕΠΤΑ

ΑΡΓΟΣ-ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣ0: 34,9 ΧΛΜ-38 ΛΕΠΤΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ:46ΧΛΜ-43ΛΕΠΤΑ

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ;

*Θα περπατήσω στα στενά δρομάκια του όμορφου χωριού

* Θα περπατήσω στις  όχθες του μυθικού Ινάχου ποταμού και θα κάνω μπάνιο στην μια κ μοναδική βάθρα του (όποιος αντέχει τους 13 περίπου βαθμούς του!) J

* Επίσκεψη στον ανακαινισμένο νερόμυλο του χωριού & εξερεύνηση στους υπόλοιπους  εγκαταλειμμένους κρυμμένους νερόμυλους, ανάμεσα σε πυκνή  βλάστηση..

*Θα ηρεμήσω στις αιώρες του

* Θα επισκεφθώ το λαογραφικό του μουσείο.

*Θα δω τις πηγές του Ινάχου, θα γεμίσω τα μπουκάλια μου, με φρέσκο ζωντανό νερό

* Θα απολαύσω καλομαγειρεμένο φαγητό κάτω από τον πλάτανο με τρεχούμενα νερά και -7 βαθμούς κάτω από τις συνήθεις ζεστές θερμοκρασίες των πόλεων

* Θα αλλάξω παραστάσεις, θα γνωρίσω κρυμμένες ομορφιές & την ιστορία του τόπου μου

*Μπορώ να συνεχίσω την περιήγηση με το ΙΧ στα άλλα γειτονικά πανέμορφα χρονιά (Φρουσούνα, Σκοτεινή, Άνοιξη, Νεμέα κάνοντας μια κυκλική εναλλακτική διαδρομή.

* θα ενισχύσω την επιχειρηματική αυτή προσπάθεια με πολλαπλά οφέλη

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ

*Το κινητό μου δεν θα έχει σήμα εκτός ίσως ορισμένων συγκεκριμένων σημείων

*WIFI – Ναι υπάρχει

*Αθλητικά παπούτσια, (μαγιό πετσέτα για τους τολμηρούς) μακρύ παντελόνι και  για όποιον θέλει να περπατήσει περιηγηθεί και ιδιαιτέρως στο ποτάμι-βάθρα, τέλος τη ζακέτα σας.

*Με δική μου ευθύνη θα περπατήσω/κολυμπήσω/εξερευνήσω, εκτός και αν θέλετε οργανωμένη περιήγηση με συνοδούς υπαίθρου, που μπορούμε να σας κανονίσουμε.

*Μην περιμένετε τις παροχές ενός luxury τύπου εστιατορίου και ειδικά στην αρχή μας αυτή, μπορεί να μην είναι κ όλα τέλεια.

Η αρχή είναι ήμισυ του παντός και εμείς την κάναμε. Μόνο με συνέργειες και ομαδικό πνεύμα θα καταφέρουμε να συν-δημιουργήσουμε.

Επιστροφή στις ρίζες μας, επιστροφή στις αξίες μας.-Back to our roots-

Τρώγοντας πάντα έρχεται η όρεξη J!

Mε εκτίμηση το ΔΣ

Περισσότερα Άρθρα

Το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στο Ναύπλιο

Το 37οΠανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Δ.Ε.Α.) θα πραγματοποιηθεί από 16-09-2021 έως 20-09-2021 στην ιστορική και γραφική πόλη του Ναυπλίου. Το φετινό ετήσιο συνέδριο είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο την Παρασκευή 17 […]

Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 6-12/2/2023

Σας εύχομαι καλή εβδομάδα! Με έντονη την επιρροή της πανσελήνου που πραγματοποιήθηκε στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, θα βαδίσουμε και τούτη την εβδομάδα. Οι επόμενες ημέρες χρειάζονται προσοχή, διότι ο απρόβλεπτος Ουρανός δεν το έχει σε τίποτα να φέρει τα πάνω κάτω, ακόμα και στον απόηχο του φεγγαριού. Παρόλα αυτά θα υπάρξουν μέσα στην εβδομάδα κάποιες επιβοηθητικές […]