14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το Συμπόσιο επιστρέφει φέτος στο Ναύπλιο

Τους ανθεκτικούς διμερείς δεσμούς, ανεξαρτήτως πολιτικής και γεωπολιτικής συγκυρίας, θα επιχειρήσει να αναδείξει το Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο, που θα λάβει χώρα από σήμερα έως το Σάββατο στο Ναύπλιο. Είναι η δεύτερη χρόνια που το συνέδριο διεξάγεται στην πόλη της Αργολίδας (μετά την ιδρυτική εκδήλωση του 2017). Πέρυσι έλαβε χώρα στο Ditchley Park του Οξφορντσαϊρ και του χρόνου θα επιστρέψει στη Βρετανία (έχει συμφωνηθεί η τοποθεσία να εναλλάσσεται ετησίως από τη μία χώρα στην άλλη).

Στις τρεις ημέρες του συνεδρίου, επιφανείς προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις επιχειρήσεις, τους τομείς της έρευνας και της φιλανθρωπίας θα εξετάσουν τις ελληνοβρετανικές σχέσεις όπως έχουν εξελιχθεί μέσα στον χρόνο και το πώς αναμένεται να ενισχυθούν στο μέλλον.

«Το τρίτο Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο θα λάβει χώρα έπειτα από μια χρονιά σημαντικών αλλαγών στη Βρετανία και στην Ελλάδα – δύο νέες κυβερνήσεις στις δύο χώρες, με εμφανώς διαφορετικά προγράμματα από τις προκατόχους τους», δηλώνει στην «Κ» η Κέιτ Σμιθ, πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα. Η φετινή συνάντηση, σημειώνει, «θα λάβει χώρα σε μια ενδιαφέρουσα συγκυρία, με πολλά μάτια στραμμένα στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο».

Το Brexit, ωστόσο, δεν βρίσκεται –ρητά τουλάχιστον– στην ατζέντα του συμποσίου. Αντ’ αυτού, δηλώνει η Βρετανίδα πρέσβειρα, «έχουμε ένα φανταστικό πρόγραμμα και εξαιρετικούς ομιλητές και συμμετέχοντες, που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον μας εστιασμένο στη βασική μας ατζέντα: τα πιο παραγωγικά και πολλά υποσχόμενα πεδία κοινού ελληνοβρετανικού ενδιαφέροντος και συνεργασίας διαχρονικά, όπως η εκπαίδευση, η ναυτιλία, ο πολιτισμός και η δημιουργία, η τεχνολογία και η έρευνα και ανάπτυξη, η ενέργεια και η γεωπολιτική, η ελληνική διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η φιλανθρωπία. Εξερευνώντας τα κοινά μας ενδιαφέροντα και τις ευκαιρίες, ο στόχος μας είναι, όπως κάθε χρόνο, να διευρύνουμε τα προσωπικά μας δίκτυα και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για διμερή εγχειρήματα, που θα εμβαθύνουν περαιτέρω τους δεσμούς που μας ενώνουν».

Ο Κώστας Μητρόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. της Attica Bank και εκ των συνδιοργανωτών του συνεδρίου, δηλώνει από την πλευρά του: «Το Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο αποτελεί πλέον θεσμό στις σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου. Φέτος, οι 85 διακεκριμένοι σύνεδροι, αντλώντας από τις εμπειρίες του παρελθόντος αλλά και εκμεταλλευόμενοι τη δημιουργικότητα και τον νεωτερισμό του σήμερα, θα επιχειρήσουν να διαμορφώσουν νέες δυναμικές προσέγγισης». Καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να απομακρυνθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, συμπληρώνει ο κ. Μητρόπουλος, «το συμπόσιο αποκτά ένα ξεχωριστό βάρος σαν ένα από τα βασικά κανάλια αμοιβαίας κατανόησης και πλατφόρμα διαμόρφωσης κοινών αντιλήψεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Περισσότερα Άρθρα

87χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Τραγωδία λίγο μετά τις 8 το βράδυ της 1ης Ιουνίου σε πολυκατοικία της περιοχής Πλατείας Πίνδου, στην οδό Κανάρη, στο κέντρο της Πάτρας. Ένας 87χρονος προέβη στο απονενοημένο διάβημα και έθεσε τέλος στην ζωή του με απαγχονισμό στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου του σπιτιού του. Στο σημείο βρέθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά […]

Ο καιρός σήμερα

Ηλιοφάνεια αναμένεται σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια ενώ αραιές μόνο νεφώσεις θα υπάρχουν στα βόρεια. Η ορατότητα έως το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη […]