19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στο Κρανίδι

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΔΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 7 μ.μ., η κοινότητα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας – Παράρτημα Κρανιδίου (Διευθυντής, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι) πραγματοποίησαν επίσκεψη ενημέρωσης στα γραφεία του Επιμελητηρίου στο Κρανίδι. Μας υποδέχτηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μερτύρη Χρυσαυγή, ο κ. Ψυχογιός Παναγιώτης και ο κ. Δανούσης Μανώλης.

Οι λόγοι της επίσκεψής μας ήταν πολλαπλοί και εντάσσονται στο πρόγραμμα δράσης του ΣΔΕ Κρανιδίου να είναι ανοικτό στην τοπική κοινωνία και να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να ευαισθητοποιεί τους τοπικούς φορείς για την αναγκαιότητα στήριξης αυτής της εκπαιδευτικής δομής, που τόσο αναγκαία είναι για πολλούς συντοπίτες μας, που κάποτε δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση και τους δίνεται μία μεγάλη δεύτερη ευκαιρία να το πετύχουν.

Από τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου, τους σκοπούς της δράσης και παρουσιάστηκε το ιστορικό της ίδρυσης και λειτουργίας του γραφείου του Επιμελητηρίου στο Κρανίδι.

Επίσης οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ – εργαζόμενοι σε πάρα πολλές επιχειρήσει της τοπικής μας κοινωνίας ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα σεμινάρια που υλοποιεί το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς Συλλόγους και άλλους φορείς για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, κυρίως για το σεμινάριο του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), σεμινάριο για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ήταν σημαντική η ενημέρωση που είχαμε για τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Αργολίδας το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο Ερμιονίδας και άλλους φορείς θα διοργανώσει ένα συνέδριο στο Προτοχέλι για το τουριστικό προίόν της Ερμιονίδας και ευρύτερα το πώς θα επιτευχθεί η βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Ερμιονίδας για να διεκδικήσει και να πετύχει ένα σημαντικό ικανοποιητικό μερίδιο από την ανταγωνιστική τουριστική αγορά.

Στην συνέχεια ο Διευθυντής του ΣΔΕ Ναυπλίου και του Παραρτήματος Κρανιδίου κ. Χρήστος Πολυχρονόπουλος ευχαρίστησε την Διοίκηση του Επιμελητηρίου για τη φιλοξενία και τόνισε με κάθε τρόπο την εξωτερίκευση της δράσης του ΣΔΕ στην τοπική κοινωνία της Αργολίδας και φυσικά την αναγκαιότητα στην Ερμιονίδα να ιδρυθούν εσπερινές τάξεις ΕΠΑΛ για να ικανοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα πολλών για πρόσβαση και ολοκλήρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε αυτό το σημείο ενημέρωσα τους παρευρισκόμενους σε αυτήν την εκδήλωση ότι και τα προηγούμενα χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας είχε αποφασίσει ομόφωνα να υποβάλλει το αίτημα για ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Λυκείου στο Κρανίδι, αλλά το αίτημα – απόφαση δεν ικανοποιήθηκε. Δεσμεύτηκα ότι άμεσα με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου θα το επαναφέρω το θέμα για επικαιροποίηση και ενέργειες για άμεση υλοποίηση.

Αξίζει να επισημάνω ότι το ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και σε επίπεδο εκπαιδευτικών εργασιών ασχολείται με δύο θέματα μελέτης α) τη μεσογειακή διατροφή και β) το τουριστικό προϊόν και αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς Ιούνιος 2020. Επομένως τα θέματα που διαπραγματευόμαστε σχετίζονται άμεσα με τις δράσεις του Επιμελητηρίου Αργολίδας με το «επιχειρείν» της τοπικής μας κοινωνίας.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας και τις επισκέψεις μας σε όμορφους τόπους της Ερμιονίδας, σε τοπικούς φορείς και σε δομές της τοπικής μας κοινωνίας.

 

Τάσος Γ. Λάμπρου

Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας  

Περισσότερα Άρθρα

Και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας στο συλλαλητήριο για τις διαδηλώσεις στο Ναύπλιο

Οι  εκάστοτε κυβερνήσεις και η Ε.Ε., όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές τους, μας οδηγούν σε βέβαιο ξεκλήρισμα. Αυτό γίνεται : –  με  τις χαμηλές τιμές αγοράς των προϊόντων μας από τους εμπόρους που πολλές φορές πέφτουν κάτω από το κόστος παραγωγής. – με ζημιές στην παραγωγή που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. – […]

Αυστηροί έλεγχοι σε όλες τις μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα

Εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηροποίηση των μέτρων μέχρι και τις 27 Απριλίου, προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία τις ημέρες του Πάσχα και να αποφύγουμε την εξάπλωση της επιδημίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως τόνισε «τίποτα δεν έχει […]