20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους στην Ι.Μ. Ναϊρόμπης

Επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη και φιλοξενήθηκαν οκτώ μέλη του Συστήματος Προσκόπων Άργους, για να γνωρίσουν από κοντά το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην ήπειρο της Αφρικής.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους όπου δραστηριοποιείται η Ορθόδοξη Εκκλησία όπως ορφανοτροφεία, σχολεία, ναούς και φυσικά το κέντρο της Πατριαρχικής Σχολής του Διδασκαλικού Κολεγίου, Δημοτρικού κ.τ.λ. που βρίσκονται στον χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναϊρόμπης.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν η επίσκεψη στο Όρος Κιλιμάντζαρο που παρ’ όλη την κακοκαιρία και τους δύσκολους δρόμους γνώρισαν από πολύ κοντά το έργο το οποίο επιτελούν εκεί οι κληρικοί μας, ιδιαίτερα με τα ορφανά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους συμμετείχαν σ’ όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις και τελετές των ημερών αυτών, με θαυμάσια εκτέλεση από τους μαθητές της Πατριαρχικής μας Σχολής.

Σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτονται την Κένυα οι πρόσκοποι του Άργους. Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος τους συνόδευσε σ’ όλες τις επισκέψεις τους.

ΠΗΓΗ: romfea

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Φτυαρίζω λάσπες, κουβαλάω σκρίνια

Πρώτα προσπάθησε να σηκώσει κάτι από την αυλή, αλλά η συφοριασμένη νοικοκυρά τον απέτρεψε. Οι μουσαφίρηδες δεν κάνουν δουλειές στο σπίτι, ακόμα κι αν αυτό έχει πλημμυρίσει. Στο επόμενο τσαρδί, ο Στέφανος πήρε το φτυάρι, το ‘χωσε μέσα στη λάσπη της αυλής, γέμισε μια φτυαριά, την κουβάλησε έξω και την πέταξε πάνω σ’ ένα βουνό […]

“Αρκάδων Δρώμενα” | Μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην Παναγία

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου Τρίπολης, μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς όλων των τμημάτων του “Αρκάδων Δρώμενα” αφιερωμένη στα ήθη, έθιμα και παραδόσεις προς τιμήν της Παναγίας. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.