23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τρίπολη: Προσποιούμενοι τους τεχνικούς εξαπάτησαν πολίτες για να πάρουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που προσποιούμενοι τεχνικούς εταιρείας λογισμικού εξαπάτησαν ή προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες σε περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στόχος των δραστών είναι να πάρουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών ώστε να αφαιρέσουν χρήματα.

Όπως έχει προκύψει από τις έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με τον τρόπο δράσης των άγνωστων ατόμων, αυτοί τηλεφωνούν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας λογισμικού, από αριθμούς κλήσης του εξωτερικού, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι έχει εντοπιστεί κακόβουλο λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ή στο κινητό τηλέφωνό τους.

Στη συνέχεια, ζητούν από τους πολίτες την εγκατάσταση συγκεκριμένων εφαρμογών, ώστε να καταφέρουν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν από μακριά πρόσβαση στη συσκευή τους.

Υποτίθεται, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, πως ο λόγος που επικαλούνται είναι να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά αυτό που θέλουν είναι να αποκτήσουν, αρχικά, πρόσβαση στον υπολογιστή ή στο κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια να πάρουν όποιο προσωπικό δεδομένο βρουν και κυρίως κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, από τους οποίους ταυτόχρονα αφαιρούν χρήματα.

Μάλιστα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ζητά με ανακοίνωσή της από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που τους τηλεφωνούν και σε καμία περίπτωση να μη δίνουν προσωπικά τους στοιχεία, ενώ να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει επιλεχτεί από την ιστορία να τιμά την προσφορά στον πολιτισμό

Ένας δήμος που ευωδιάζει σε όλες τις πράξεις και τα μνημεία του πολιτισμό,  πως θα ήταν δυνατό να μείνει ασυγκίνητος από τα έργα του κοινωνικά διακεκριμένου συμπολίτη του Δημήτρη Χατζόπουλου. Την Κυριακή, 24/2/2019, στην αίθουσα του βουλευτικού, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μέσα σε βαθιά συγκινητική ατμόσφαιρα, επιβράβευσε την συνεισφορά του Δημήτρη Χατζόπουλου στο πολιτιστικά […]