18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τρόμος στο Ναϊρόμπι

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στην επίθεση που εξαπέλυσαν Σομαλοί εξτρεμιστές ισλαμιστές σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Εμείς βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση στο Ναϊρόμπι. Η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αργότερα», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο πρακτορείο Reuters.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν το απόγευμα να απομακρύνουν πολλούς ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα γραφεία τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κένυας είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε στην τράπεζα I&M, με μια έκρηξη μεταξύ τριών αυτοκινήτων που βρίσκονταν στον χώρο του πάρκινγκ. Στη συνέχεια, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα στο ξενοδοχείο Dusit D2. Μέχρι στιγμής, οι έξι από τους επτά ορόφους του κτηρίου έχουν ερευνηθεί και εκκενωθεί από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters, την ώρα που ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε αυτή τη δήλωση, στο ξενοδοχείο συνεχιζόταν η σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Νεκρή βρέθηκε η 34χρονη αστροφυσικός στην Ικαρία

Τραγικός ο επίλογος στην εξαφάνιση της 34χρονης αστροφυσικού καθώς νωρίς σήμερα το απόγευμα εντοπίστηκε νεκρή, σχετικά κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Ικαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε σε απόκρημνο σημείο σε μια χαράδρα στην περιοχή Καταφύγι, σε απόσταση 5 χλμ. από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον σύντροφό της. Αυτή […]

Προσφορά αγάπης από τους μαθητές του 1ου Λυκείου Άργους στο Γ.Ν.Άργους

Εκπρόσωποι του 15/μελούς του 1ου Λυκείου Άργους, παράδωσαν σήμερα 24 τεμάχια αντιμικροβιακές κουρτίνες στους υπεύθυνους του Γενικού Νοσοκομείου Άργους- κ. Σαρίδη Μαρία, Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και κ. Γιαννακούλη Ηλία Διευθυντή Γενικού Νοσοκομείου Άργους- και έτσι έκαναν πράξη την πρόταση δωρεάς. Οι μαθητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα, για αυτή την προσφορά ευαισθησίας και αλληλεγγύης, […]