13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τσιόδρας: «Θα είχαμε 13.685 νεκρούς αν είχαμε πάρει πιο χαλαρά μέτρα»

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ,ανακοίνωσε πως υπάρχουν 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και συνολικά 2.892.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Ανακοινώνονται 10 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2892, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.Από αυτά, 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.3 % έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 173 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα”.

“Τεράστια η επιτυχία της Ελλάδας και των Ελλήνων”

“Βάση των μαθηματικών μας εκτιμήσεων είχαμε συνολικό ποσοστό κρουσμάτων κάτω από 1% του πληθυσμού, είπε επίσης ο λοιμωξιολόγος.

Σήμερα έχουν καταγραφεί 173 θάνατοι. Με το καλύτερο δυνατό σενάριο, δηλαδή ένα 0,55% και χωρίς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δηλαδή μια μείωση των επαφών του πληθυσμού περίπου 10%, ο αριθμός των θανάτων θα είχε μια μέση τιμή 13.685 θανάτους.

Ενώ με μία μείωση των επαφών κατά 20% θα ήταν 7.015 θάνατοι. Τα χειρότερα σενάρια δεν τα αναφέρω, γιατί έστω και αργά κάποια μέτρα θα τα παίρναμε. Τότε όμως θα ήταν αργά.

Περισσότερα Άρθρα

Εκλογές 2019: Πήγε να ψηφίσει και πέθανε!

Ο ηλικιωμένος αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει την στιγμή που ψήφιζε! Για αρκετή ώρα επικράτησε πανικός ενώ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους παρευρισκομένους. Άμεσα έφτασε ασθενοφόρο ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Οι γιατροί του νοσοκομείου έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν ωστόσο ο άτυχος […]

Δ. Καμπουράκης: Όταν γεράσετε, θα τα πούμε

Το γράφω διαρκώς, το λέω σε υπουργούς και παράγοντες, όλοι κουνάνε βαθυστόχαστα το κεφάλι τους λέγοντας μου «βρε δίκιο έχεις» κι έπειτα ξεχνούν ότι το άκουσαν ή το διάβασαν. Είναι, ξέρετε, χαρακτηριστικό των νέων και υγιών ανθρώπων να μην μπορούν να διανοηθούν ότι κάποτε θα γεράσουν. Και μόνο πότε-πότε η ίδια η τραγική πραγματικότητα χτυπά […]