19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα είπε σε δήλωση του ο Σωτήρης Τσίοδρας..


Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας στοιχεία και πλήρη δεδομένα για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα.
Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολλά τα ενεργά κρούσματα κι ότι δυστυχώς υπάρχει μεγάλη αύξηση στην Αθήνα.

«Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και για την Αχαΐα αλλά και το Λασίθι.

Ειδικότερα για την Αττική είπε ότι σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και 123% στη δυτική Αττική με μέσο όρο ηλικίας τους άνω των 40 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εισαγωγές και τις νοσηλείες είπε ότι το 75% των νοσηλευομένων είναι άνω των 55 ετών.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει, είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο».

Επίσης, εξήγησε ότι είναι άλλο η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού για την οποία ανέφερε ότι είναι συνδυασμός μεταλλάξεων.

Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της επικράτειας είπε ότι η περιοχή της Ηπείρου εμφανίζει την καλύτερη εικόνα κι ευχήθηκε αυτό να παραμείνει ως έχει.

Εμφανίστηκε στη Βουλή με διπλή μάσκα
Με μια μαύρη διπλή προστατευτική μάσκα εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος φορούσε μία χειρουργική και μία υφασμάτινη μάσκα μέχρι και τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα της Γερουσίας για να μιλήσει στους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής.