17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ για το Διεθνές Κέντρο Πτήσεων της Καλαμάτας

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ για το Διεθνές Κέντρο Πτήσεων της Καλαμάτας

Με εξουσιοδότηση από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο Γενικός Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Απτχος Θεόδωρος Λάγιος (ε.α) και o Διευθυντής Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT), Ταξίαρχος ε.α. Γιαΐρ Κουλάς, υπέγραψαν Αμυντική Διακρατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Κράτους του Ισραήλ για τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος, στην Καλαμάτα.

Η Συμφωνία δίνει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα της εκπαιδεύσεως των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας με ικανοποιητική επάρκεια ωρών πτήσεως και υπερσύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει ουσιαστικά τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας ήταν ο Ακόλουθος Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα, Σμήναρχος Γιόσι Πίντο, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Elbit Systems” κ. Μπεζχάλελ (Μπούτζι) Μαχλίς και Ισραηλινή Αντιπροσωπία.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ε. Θωμάς

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα Σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου 2021 στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από […]