19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Σαμαρά

Στο αρχείο έθεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis κατά το μέρος που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποφασίστηκε σήμερα και ήταν μονόδρομος για την εισαγγελία Διαφθοράς καθώς από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη αξιόποινης πράξης από τον πρώην πρωθυπουργό. Πρόκειται για μια ακόμη εξέλιξη που αποδομεί πλήρως το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του πρώην πρωθυπουργού είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis από πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και η σχετική δικογραφία είχε διαβιβαστεί στη Βουλή.

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή ήταν έντονη. Ο κ. Σαμαράς είχε κάνει λόγο για σκευωρία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση στην οποία έκανε λόγο για μεθοδεύσεις.

Πρόσφατα μάλιστα η μήνυση αυτή του κ. Σαμαρά ανασύρθηκε από αρχείο μετά τις εξελίξεις που ακολούθησαν έπειτα από τη δημοσιοποίηση από το «Πρώτο Θέμα» των αναφορών  του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Με βάση αυτές τις αναφορές του κ. Αγγελή αλλά και άλλο σχετικό αίτημα του ιδίου, διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες και για τα άλλα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα  για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, τον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Αντώνης Σαμαράς: Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε, τώρα αρχίζει η διερεύνηση

Μετά την απόφαση της εισαγγελίας Διαφθοράς να αρχειοθετήσει τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis που αφορούσε το πρόσωπό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση.

Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Νοβάρτις».

ΠΗΓΗ: protothema

Περισσότερα Άρθρα

Η «βιτρίνα» της κυβέρνησης έχει «θολώσει» από τον άδικο και νεοφιλελεύθερο Προϋπολογισμό

Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Προϋπολογισμού 2024ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός συνιστά τη βιτρίνα της κυβερνητικής πολιτικής και αποκαλύπτει το όραμά σας για την πορεία της χώρας. Μετά από πέντε προϋπολογισμούς που συντάξατε, σε ποια σημεία ακριβώς  είναι καλύτερη η ζωή των πολιτών […]

Μόνο με Δήμα και Ταγαρά από την Πελοπόννησο το νέο υπουργικό συμβούλιο

Χωρίς Πελοποννήσιους το κυβερνητικό σχήμα, πλην του Χρίστου Δήμα και του Νίκου Ταγαρά. Αν και οι αλλαγές δεν είναι γεωγραφικές αλλά έχουν έντονο πολιτικό άρωμα. Πρωτοκλασάτα στελέχη του Αντώνη Σαμαρά τέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Αν αυτό είναι μήνυμα προς τον Καλαματιανό ή απλά σύμπτωση θα το δείξει ο χρόνος. Σίγουρα όμως οι ερχόμενοι όπως ο […]