20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Φακόρυζο πιλάφι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Φακόρυζο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Βάλτε τη φαντασία σας, συνδυάστε υλικά και μαγειρέψτε το ρύζι αλλιώς – αυτό το φακόρυζο θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Υλικά Συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ρύζι για πιλάφι (μακρύκοκκο)
  • 2 φλ. μαγειρεμένες φακές (από το χτεσινό τραπέζι)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γιαούρτι με δυόσμο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το φακόρυζο, ξεπλένοντας πρώτα το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει για 20΄ σε μπολ με νερό να το καλύπτει. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για το φακόρυζο σε μέτρια φωτιά για 10΄, έως ότου ροδίσουν.

Βγάζουμε τα μισά κρεμμύδια και τα φυλάμε για αργότερα.

Στο τηγάνι με τα υπόλοιπα κρεμμύδια προσθέτουμε το νερό. Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση.

Το σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο για 10΄.

Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά. Δεν ανακατεύουμε.

Το σερβίρουμε στα πιάτα ισομοιράζοντας τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε κάθε μερίδα. Σερβίρεται κρύο ή ζεστό. Προσωπικά, το λατρεύω με γιαούρτι και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

Μυστικά για τέλειο φακόρυζο

  • Μουλιάζουμε το ρύζι για να φουσκώσει και να αποβάλλει το άμυλο του.
  • Καραμελώνουμε πάντα τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά και για πολύ ώρα. Έτσι αποβάλλουν τα σάκχαρα τους και γλυκαίνουν.

Περισσότερα Άρθρα

Εκκλησίες: Η πρόταση της Ιεράς Συνόδου-Λειτουργίες με αποστάσεις και αντισηπτικά

Την επιστολή που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητά να ανοίξουν οι εκκλησίες, σχολίασε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Ιερόθεος. Πρόκειται για μια «επιστολή αγωνίας», σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, καθώς αυτό που θέλει ο εκκλησιαστικός κόσμος είναι να «μείνει σπίτι του και […]

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 17:00 μ.μ. στο «Κτήμα Αιθρία» Club Neon Catering. H εκδήλωση θα περιλαμβάνει Λούνα Παρκ του Άι Βασίλη, γλυκίσματα για μικρούς και μεγάλους, καθώς και παιδότοπο που θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους. Επίσης θα υπάρχει καλλιτεχνικό […]