17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Φωτιά σε ελληνικό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα – Ένας 55χρονος νεκρός

Πυρκαγιά ξέσπασε στο ελληνικό φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη» το οποίο πλέει κενό φορτίου, στην Αραβική Θάλασσα, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Δυστυχώς κατά την πυρκαγιά ένας 55χρονος Έλληνας έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για τον Μηχανικό Β’ του πλοίου.

Τραυματίστηκε επίσης ένας 26χρονος, ο Γ’ Μηχανικός ο οποίος θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο μηχανοστάσιο.

Η φωτιά έχει κατασβεστεί, ενώ το πλοίο παραμένει ακυβέρνητο. Τα μέλη του πληρώματος βρίσκονται επί του πλοίου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ινδίας, οι οποίες, όπως ανέφεραν, έχουν ζητήσει τη συνδρομή από παραπλέοντα σκάφη.

Το πλοίο κατευθυνόταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βόρεια Αφρική και έχει πλήρωμα 18 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες.

Περισσότερα Άρθρα

Μαθητές σε σχολείο στο Ναύπλιο έβγαλαν τα θρανία στο προαύλιο για μάθημα κρατώντας τις αποστάσεις!

Προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός μέσα στην σχολική αίθουσα και να τηρηθούν οι αποστάσεις που επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, μαθητές και δασκάλα δημοτικού σχολείου αναγκάστηκαν να κάνουν μάθημα στην αυλή. Άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα (11/1) νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, με οδηγίες για ανοιχτά παράθυρα και διαφορετικές εισόδους και εξόδους των μαθητών […]

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου στην Αργολίδα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 3, προβλέπεται για αύριο, Κυριακή 12 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις παρακάτω περιοχές: -Αττική, -Βοιωτία, -Κόρινθο, -Αργολίδα, -Εύβοια, -Λέσβο, -Χίο, -Σάμο, -Ικαρία -Δωδεκάνησα Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις […]