16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Σε πλήρη εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες – Αγωνία για τους ανέμους

Με όλο τους το δυναμικό πέφτουν με το πρώτο φως τις ημέρας στη μάχη με τα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια, πυροσβέστες και εναέρια μέσα.

Στόχος, να εκμεταλλευτούν πλήρως το «κενό» που αφήνουν οι άνεμοι, οι οποίοι κόπασαν κατά την διάρκεια της νύχτας, αναμένεται όμως να ενισχυθούν εκ νέου νωρίς το πρωί.

Ήδη από τις 6 το πρωί έχουν απογειωθεί και σταδιακά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ τις κινήσεις τους συντονίζει άλλο ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας Φάνη Σπανό δύο είναι τα βασικά μέτωπα στα οποία επικεντρώνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στην Πλατάνα και την Κοκάλα ενώ συχνές είναι και οι αναζωπυρώσεις.

Όλη τη νύχτα στην Κεντρική Εύβοια, γύρω από τα χωριά Πλατάνια, Μακρυμάλλη, Σταυρό και Κοντοδεσπότι, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν σε εφαρμογή το νυχτερινό σχέδιο «δυναμικής παρέμβασης», ώστε να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έδαφος για τα εναέρια μέσα.

Στόχος των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, ανάμεσα στα οποία θα βρίσκονται σε λίγη ώρα και τα δύο ιταλικά αεροσκάφη που βρίσκονται ήδη από την νύχτα στην Ελλάδα, είναι να περιορίσουν την καταστροφική πυρκαγιά με το τεράστιο μέτωπο των 11 χιλιομέτρων στην Κεντρική Εύβοια.

ΠΗΓΗ: protothema

Περισσότερα Άρθρα

Ολυμπιονίκης «στην ανθρωπιά» πούλησε το μετάλλιό της για να σώσει ένα βρέφος

Σε μια αξιοθαύμαστη κίνηση ανθρωπιάς προέβη η Πολωνή Ολυμπιονίκης Μαρία Αντρέιτσικ, η οποία δημοπράτησε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό στους Αγώνες του Τόκιο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ένα αγοράκι 8 μηνών. Η Πολωνή ακοντίστρια, η οποία ήταν 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, […]

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση των Φίλων των ΓΑΚ για την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Βελιώτη

Το βράδυ του Σαββάτου, 17/06/2023, πραγματοποιήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης του ΦΟΥΓΑΡΟΥ Art Genter η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Βελιώτη, καθηγήτριας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,με τίτλο: Τελετουργία, εξουσία και μνήμη. Οι τελετές για τα Αποβατήρια του Όθωνα (1833-1862). Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του Σωματείου «Φίλοι των Γενικών Αρχείων του […]