19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Κορινθία: Αυτοψία Χαρδαλιά στα Παπαγιαννέικα – Πού εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα

Αυτοψία στα Παπαγιαννέικα, όπου υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς, έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/5) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Παπαγιαννέικα, όπου νωρίτερα δόθηκε από την πυροσβεστική εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού.

«Έχουμε διάφορα μέτωπα, τα έχουμε μαζέψει, όμως το ανάγλυφο δεν βοηθάει» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως «όλα θα πάνε καλά» καθώς και ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση.

«Όμως δεν μπορούμε ακόμα να πούμε ότι είναι οριοθετημένη αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

Στο σημείο επιχειρούν 268 πυροσβέστες και 89 οχήματα, ενώ εναερίως συνδράμουν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής κατά διαστήματα υπάρχουν αναζωπυρώσεις της φωτιάς σε διάφορα σημεία, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Πάνω από 40.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής από τη μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς έχουν επίσης καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς, οι οποίοι προστατεύτηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα σπίτια.

Περισσότερα Άρθρα

Δήλωση Δημάρχου Ναυπλιέων για ανυπόστατες καταγγελίες εργαζομένων

Λάβαμε γνώση ορισμένων καταγγελιών δύο δημοτών, οι οποίοι βάλλουν κατά του Δήμου Ναυπλιέων. Εμφανίζονται ως εργαζόμενοι του Δήμου στην καθαριότητα και καταγγέλλουν τον Δήμο, ότι δήθεν τους απασχολεί, χωρίς να αμείβονται με τις νόμιμες αποδοχές και ότι είναι ανασφάλιστοι. Τίποτα από αυτά δεν είναι αληθές. Οι δύο αυτοί δημότες έχουν προσληφθεί από την κα Φλωρίκα […]