13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Φωτογραφική έκθεση για την πολωνική εμπειρία του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Η φωτογραφική έκθεση «Αγώνας και Πάθοι – Οι Πολωνοί στον Β΄ Παγκόσμο Πολέμο» θα παρουσιαστεί από τις 24 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο του Ναυπλίου.

Η έκθεση είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που υλοποιείται από το Μουσείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο Γκντανσκ μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

Αναφέρει την ιστορία για την πολωνική εμπειρία του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση της τραγωδίας του πολέμου και των προσπαθειών των Πολωνών στρατιωτών να ανακτήσουν μια ανεξάρτητη πατρίδα.

Η έκθεση έχει ως στόχο το  έντονο συναισθηματικό αντίκτυπο στους επισκέπτες, προκειμένου να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν τις φρίκες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου με τον πιο ενδεικτικό τρόπο.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τα γεγονότα και τα φαινόμενα που αποδεικνύουν τη μοναδικότητα της πολωνικής εμπειρίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου στις 13:00μμ.

Περισσότερα Άρθρα

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2021: «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες»

«Φεγγάρι μάγια μου ‘κάνες» Ερμηνεύουν: Ιωάννης Νανόπουλος & Μαρία Ζαβίτσα Παρασκευή 30 Ιουλίου Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, Ν. Κίος Ώρα έναρξης  21:00 Μία μεγάλη και ξεχωριστή μουσική παράσταση από έξι μουσικούς συνεργάτες επί σκηνής, πλημμυρισμένη από επιλεγμένα, διαχρονικά και πολύ αγαπημένα τραγούδια 50 χρόνων της περιόδου 1955-2015 που μας μιλούν για καλοκαίρια και άστρα, για φεγγάρια […]