20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χάρη στην προσευχή, προσπάθησα και επέζησα…(videos)

Θα μπορούσαν να είναι σκηνές από ταινία, όμως ήταν η δική του πραγματικότητα για 40 ημέρες. Ο Δημήτρης Γκιάτης, ο Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί στο Τόγκο, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε. Ο 20χρονος λύγισε όταν αναφέρθηκε στον τέταρτο όμηρο ναυτικό από τις Φιλιππίνες, ο οποίος νόσησε από μαλάρια, και -όπως είπε χαρακτηριστικά- “πέθανε στα χέρια μας”.

 

Όπως είπε, το ελληνόκτητο πλοίο “Elka Aristotle”, βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού Λόμε, στο Τόγκο, συνολικά τρεις με τέσσερις μήνες. Ο ίδιος, πριν απαχθεί, βρισκόταν στο πλοίο ένα μήνα και μία εβδομάδα.

“Η επίθεση έγινε στις 2 τα ξημερώματα. Κοιμόμουν. Άκουσα έναν χτύπο στην πόρτα και την άνοιξα. Υπέθεσα ότι είχαμε πρόβλημα με το ρεύμα, γι’ αυτό άνοιξα… Είδαν έναν άνθρωπο να με σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι. Ήμουν πολύ φοβισμένος. Μου πήραν τον σάκο μου, εσώρουχα και τις παντόφλες μου”, λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος και οι άλλοι τρεις όμηροι ναυτικοί έμειναν για τέσσερις ημέρες σε μία ακυβέρνητη βάρκα, στον κόλπο της Γουινέας, που ήταν περικυκλωμένη από καρχαρίας.
“Μας έβαλαν σε μία ξύλινη βάρκα που είχε μία μηχανή. Δεν υπήρχαν σωσίβια. Επέβαιναν εννέα πειρατές με βαρύ οπλισμό και εμείς οι τέσσερις. Ήμασταν τέσσερις μέρες στη θάλασσα. Την πρώτη μέρα ταξιδεύαμε κανονικά, γιατί είχαμε πετρέλαιο για να κινηθεί η μηχανή. Μας είπαν να μην φοβόμαστε, γιατί το κάνουν για να πάρουν μόνο χρήματα. Τη δεύτερη μέρα μείναμε από καύσιμα. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ γιατί δεν είχαμε τροφή και νερό, κάναμε την ανάγκη μας στην θάλασσα. Τέντωσαν το πανί για να πηγαίνουμε με τον αέρα και να φτάσουμε στην ακτή”.

Οι συνθήκες ήταν εφιαλτικές και αυτό που του έδινε δύναμη ήταν η προσευχή. “Όλες τις μέρες που ήμασταν εκεί, κάναμε προσευχές, ανεξαρτήτως θρησκείας. Ήμασταν σε άθλια κατάσταση. Έπαιρνα δύναμη. Χάρη στην προσευχή, προσπάθησα και επέζησα”.

Δες το βίντεο με όσα συγκλονιστικά είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου

ΠΗΓΗ: newsit.gr,tlife.gr

Περισσότερα Άρθρα

Αναρτήθηκαν 4 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες κοσμούν τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας για ακόμα μια χρονιά, πιστοποιώντας ότι οι ακτές αυτές πληρούν αυστηρά πρότυπα όσον αφορά σε: καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι οι παραλίες του Δήμου Καλαμάτας που πληρούν τα Κριτήρια […]

Κανονικά η κυκλοφορία στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Αργολίδας – Αλυσίδες σε Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ως ακολούθως: Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: – Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Έχει διακοπεί: -Από το 20ο χλμ έως το 52,5ο χλμ Επ .Οδ. Τριπολέως – Καστρίου – Βουρβούρων […]