17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χανιά: Συγκίνηση για τον σκύλο που σώθηκε από το βυθισμένο ιστιοφόρο

Μια σπαρακτική εικόνα αντίκρυσαν οι ψαράδες που εντόπισαν το βυθισμένο ιστιοφόρο του Βρετανού στη θαλάσσια περιοχή του Βλήτε του κόλπου της Σούδας το πρωί της Κυριακής.

Το σκυλάκι του Βρετανού, ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα στο βυθισμένο ιστιοφόρο – όπου και διέμενε – βρέθηκε ζωντανό πάνω στο κατάρτι του ιστιοφόρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Η προστασία των ζώων, Χανιά», το σκυλάκι έκανε αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να κρατηθεί πάνω στα συντρίμμια του βυθισμένου ιστιοφόρου και να μην πνιγεί.

Το σκυλάκι, το οποίο ήταν σε σύγχυση και σε κατάσταση σοκ, περιέθαλψαν, αρχικά, οι ψαράδες και έπειτα το μετέφεραν στο Λιμεναρχείο, από εκεί, το παρέλαβε η ΜΚΟ και το σκυλάκι μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο.

Η ΜΚΟ απευθύνει έκκληση στους Κρητικούς για την προσωρινή φιλοξενία του σκύλου έως ότου βρεθεί η οικογένεια του άτυχου Βρετανού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στο Facebook, το σκυλάκι «θα χρειαστεί ένα ήρεμο περιβάλλον, μέχρι να βρεθεί μια λύση». «Είναι αρσενικός, πολύ ήρεμος και συνεργάσιμος», αναγράφεται στην ανακοίνωση.

Εικόνες από το βυθισμένο ιστιοφόρο:

Πηγή: neakriti.gr

Περισσότερα Άρθρα

Δωρεά από το φούρνο του Παναγιώτη Ρέντα στο Νοσοκομείο Άργους

Δωρεά του Φούρνου Παναγιώτη Ρέντα και του Τοπικού Συμβούλου Άργους Ανδρέα Σαρρή. Στο Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής COVID 19 του Γ.Ν. Άργους. Παρών στην διαδικασία ο Διευθυντής του αιμοδοσίας Παθολόγος κος Αθανάσιος Πανουτσόπουλος.

Ζητούνται Ψυχολόγοι-Κοινωνικοί Λειτουργοί-Εργοθεραπευτές-Λογοθεραπευτές-Νοσηλευτές σε Άργος και Ναύπλιο

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ, στα πλαίσια συμμετοχής στην υπ΄αριθμ. Γ3β/Γ.Π./οικ.96569/11-12-2018, (ΑΔΑ:ΨΙΤΣ465ΦΥΟ-1Σ2) Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του άρθρου 11 του Ν.2716/1999 για την επιλογή φορέων ανάπτυξης και λειτουργίας Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και ανάθεσης λειτουργίας υφιστάμενων μονάδων ψυχικής υγείας. Και προκειμένου να αναλάβει την ανάπτυξη και λειτουργία Οικοτροφείου για ενήλικα άτομα χρονίως πάσχοντα από διαταραχές αυτιστικού […]