17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χαρδαλιάς: «Είναι ανθρώπινη ανοησία να φεύγεις να πας στις παραλίες και στα χωριά»

Ο  Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς  απηύθυνε έκκληση για ακόμη μια φορά, κατά την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, στους πολίτες  ζητώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να μείνουν σπίτι.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες», είπε και έκανε αναφορά στην μετάδοση του ιού στην Ιταλία λέγοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που πρέπει για να μην χαθούν άνθρωποι και να μην φτάσουμε στην ίδια κατάσταση. «H Ιταλία πριν 24 μέρες είχε περίπου τα κρούσματα και τους νεκρούς που έχουμε εμείς σήμερα», είπε συγκεκριμένα.

«Οι περισσότεροι δείχνουν ευθύνη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι ανεύθυνοι», τόνισε. Στη συνέχεια εξήγησε τη διαδικασία επαναπατρισμού Ελλήνων η οποία είναι σε εξέλιξη.

  Ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε και για τις μετακινήσεις που γίνονται οδικώς και συγκεκριμένα τις εικόνες από τα διόδια. Είπε πως «όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και όλα τα μέτρα είναι μπροστά μας» και δεν απέκλεισε την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Τι αξία έχει να φύγουμε για να πάμε στις παραλίες και στα χωριά μας. Όταν φεύγεις μπορεί να νομίζεις πως δεν νοσείς, αλλά δεν ξέρεις τι έχεις. Με έναν άνθρωπο να έρθεις σε επαφή στο χωριό θα εξαπλωθεί η νόσος. Πρόκειται για ανθρώπινη ανοησία», είπε.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για επαναπατρισμό των Ελλήνων από πολλές χώρες του εξωτερικού.

“Το τέλος είναι πιο κοντά αν κάνουμε όλοι ότι πρέπει” είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Περισσότερα Άρθρα

Δύσκολες ώρες για τον Βασίλη Καρρά

Με αγωνία παραμένει τις τελευταίες ώρες στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η οικογένεια του αγαπημένου τραγουδιστή. «Ελπίζουμε σε ένα θαύμα». Αυτή είναι η φράση που τις τελευταίες ημέρες ακούγεται από τα χείλη της οικογένειας του μεγάλου τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, αλλά και των στενών του συνεργατών. Ο αγαπημένος τραγουδιστής δίνει τις τελευταίες μέρες τη μεγαλύτερη μάχη, προκειμένου […]

Μήνυμα Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου στην Άγκυρα: Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις

Το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη φροντίζοντας και οι δύο να στείλουν ηχηρό μήνυμα.   Κατά τη συνάντησή του στο προεδρικό μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις […]