19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χριστουγεννιάτικος φωτισμός στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου με παρέμβαση του Δήμου

Με παρέμβαση του Δήμου Ναυπλιέων φωτίστηκε με ιδιαίτερο τρόπο ο Ναός της Ευαγγελίστριας λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για τον όμορφο φωτισμό της εκκλησίας.

Λίγα λόγια για την Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Στο ψηλότερο μέρος του Ναυπλίου, υψώνεται το κτιριακό συγκρότημα της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ»,που είναι τόπος προσκυνήματος όλων των κατοίκων της Αργολίδος και όχι μόνο. Βρίσκεται σε μία επιβλητική και εντυπωσιακή θέση με μεγάλη αυλή, πάρκινγκ και θέα όλη την πόλη του Ναυπλίου και την θάλασσα.

Βλέπει κανείς από την «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, το λιμάνι, την πλατεία Συντάγματος και άλλα αξιοθέατα της πόλης.

Βλέπει κανείς ολόκληρο το Ναύπλιο σε «πιάτο», το Άργος και άλλα μέρη της Αργολίδος. Αλλά και την «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» την βλέπει κανείς από όπου και αν κοιτάξει μέσα από την πόλη του Ναυπλίου.

Ο Ναός, πρἐπει να έχει αναδομηθεί εξ΄ολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή. Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975,χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του.

Ο Ναός είναι δισυπόστατος και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του νομού Αργολίδος και ο κόσμος κατά χιλιάδες από το πρωί της παραμονής και ανήμερα του Ευαγγελισμού όλη μέρα, τρέχουν και ζητούν από την Παναγία την χάρη της. Ζητούν να τους αγκαλιάσει και να τους εκπληρώσει το τάμα τους.

Στην βορεινή πλευρά του Ιερού Ναού, έχει κατασκευασθεί βαπτιστήριο από μάρμαρο, για να βαπτίζονται οι μεγάλοι στην ηλικία και κυρίως αλλοδαποί. Στην νότια πλευρά του Ιερού Ναού υπάρχει το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου και δίπλα ακριβώς μία αίθουσα με την οποία το εκκλησάκι αποτελεί ενιαίο χώρο και λειτουργεί ως Εκκλησιαστικό μουσείο.

Παραπλεύρως του παρεκκλησίου υπάρχουν δύο μεγάλες αίθουσες που χρησιμοποιούνται ως πνευματικό κέντρο της Ενορίας για κύκλο μελέτης Αγίας Γραφής, για κατηχητικές συνάξεις παιδιών, για κυλικείο, για καφέ σε μνημόσυνα κ.α.

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης που βρίσκεται ο Ιερός Ναός και της μαγευτικής θέας που έχει, αλλά και των πολλών κήπων με τα όμορφα λουλούδια, τελούνται πολλά μυστήρια Γάμων και Βαπτίσεων. Η «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» είναι το «καλλίστευμα του Ναυπλίου».

π. Ελευθέριος Μίχος
Πρωτοπρεσβύτερος
Εφημέριος Ιερού Ναού
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ»
Ναυπλίου

Περισσότερα Άρθρα

Σε Σπέτσες, Αίγινα και Πόρο σήμερα Πέμπτη 20/8 ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Την Αίγινα, τον Πόρο και τις Σπέτσες επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη. Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές προκειμένου να παρακολουθήσει την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της […]

Πέντε θέματα της Αργολίδας στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο

Η 13 η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα, κατ΄ εφαρμογή: Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών . Θέματα Ημερήσιας Διάταξης    ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ    […]