18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Χρυσό μετάλλιο η Κορακάκη στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Πριν από τέσσερα χρόνια, στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν, η Άννα Κορακάκη, 19 χρονών τότε, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο μεικτό της σκοποβολής μαζί με τον Κώστα Μαλγαρινό.

Από εκείνη την ημέρα και έπειτα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γράφει σελίδες δόξας. Μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Και σήμερα, στο Μινσκ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι από 25μ που ήρθε να προστεθεί σε εκείνο το αργυρό στο αεροβόλο πιστόλι 10μ.

«Αυτός ο δεύτερος αγώνας μου ήταν μια δύσκολη διαδικασία που διαρκεί δύο ημέρες με βολές ακριβείας και βολές ταχύτητας, όπου το συνολικό σκορ σε στέλνει στον τελικό. Τα λάθη δεν επιτρέπονται, όλα είναι ρευστά, από μία κακή βολή μπορεί να βρεθείς εκτός τελικού.  Η Αρούνοβιτς από τη Σερβία, που είχε κερδίσει το χρυσό στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., έμεινε σήμερα νωρίς εκτός τελικού από τέτοια λάθη » λέει η Κορακάκη που λατρεύει τη γιόγκα και τον χορό. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η Ντίτχελμ (Ελβετία) και το χάλκινο η Μπόνεβα (Βουλγαρία).

«Πάλι κέρδισα το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα που δεν είναι το αγαπημένο μου». Το ίδιο είχε συμβεί και στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Κορακάκη έχει ήδη εξασφαλίσει από καιρό την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Angelos Zymaras / azsportsimages
@angeloszymaras)

Περισσότερα Άρθρα

Τρία γκολ, τρία δοκάρια και μεγάλη νίκη για την Ένωση Ερμιονίδας

  Μεγάλη νίκη για την Ένωση Ερμιονίδας (3-2) απέναντι στον ΑΟ Τσιλιβή με δυο γκολ του Τριμπόνια, ένα του Ποσατζίδη ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και τρία δοκάρια και πλήθος ευκαιριών. Δεύτερη συνεχή επιτυχία μετά το “διπλό” στο Άργος για την ‘Ενωση που προηγήθηκε στο 5′ με κεφαλιά του Ποσατζίδη. Η ομάδα της Ζακύνθου ισοφάρισε στο […]

Τένις: Σταθερά στην 5η θέση του κόσμου ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι αυτή την εβδομάδα με 7.610 βαθμούς. Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 στις 4 Μαρτίου 2019 και από τότε δεν βγήκε ποτέ από την κορυφαία δεκάδα της ATP. Επικεφαλής της κατάταξης παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ακολουθεί ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ, ενώ […]