17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έπιπλα για το σπίτι μας

Ξεκινώντας, να τονίσουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη θέλουν να έχουν μια άποψη για όλα τα ζητήματα, ακόμα και αν πολλά απ’ αυτά δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Είναι αυτά τα ίδια πρόσωπα που θέλουν να μας υποδεικνύουν τι να κάνουμε με οτιδήποτε αφορά στην προσωπική μας ζωή ή ακόμη και το σπίτι μας. Αυτό το άρθρο δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση. Ο σκοπός τους είναι καθαρά συμβουλευτικός και όχι να επιβάλλει τις απόψεις του γράφοντος. Θα μιλήσουμε για διάφορα έπιπλα, όπως είναι η τραπεζαρία κουζίνας και τα τραπεζάκια σαλονιού και για κάποια άλλα αξεσουάρ ή πινελιές που μπορούν να προστεθούν στο χώρο μας και να το αλλάξουν προς το καλύτερο.

Να πούμε αρχικά ότι είναι μάλλον πρακτικά αδύνατον να λειτουργήσει ένα σπίτι χωρίς τραπέζι κουζίνας και ένα αντίστοιχο τραπεζαρίας. Πιο συγκεκριμένα, το τραπέζι της κουζίνας είναι ο χώρος όπου συνήθως καταναλώνουμε ένα ή περισσότερα γεύματα μέσα στη μέρα. Εκτός αυτού, είναι ο χώρος όπου ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια κάθεται για να σχολιάσει τα νέα της ημέρας και φυσικά να βρει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της. Τα τραπέζια κουζίνας ξεκινούν από τα 40€ περίπου και μπορούν να φτάσουν έως και τα 1.500€.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή είναι το μέγεθος, το σχήμα, τα υλικά κατασκευής, το φινίρισμα, η απόχρωση, το αν είναι επεκτεινόμενο κ.ά. Το συγκεκριμένο τραπέζι που θα κοσμήσει την κουζίνας μας θα πρέπει να «δένει» αρμονικά με την υπόλοιπη κουζίνα και να μην ξεχωρίζει με άσχημο τρόπο. Το αν θα έχει 4, 6 ή περισσότερα πόδια έχει να κάνει και με το τι μας βολεύει εμάς ενώ το σχήμα θα πρέπει να είναι βολικό και να μην διαλέξουμε κάτι που μας φαίνεται απλά όμορφο μέσα στην αχανή έκθεση ενός καταστήματος πώλησης ειδών σπιτιού.

Σχετικά με το τραπέζι αλλά και τις καρέκλες που θα τοποθετηθούν στην τραπεζαρία μας οι επιλογές είναι όντως πάρα πολλές και σίγουρα κάτι θα βρεθεί να ταιριάξει άψογα και στη δική μας περίπτωση σε προσιτή τιμή. Αυτά τα είδη τραπεζιού και πάλι κυμαίνονται από 40€ αλλά μπορούν να φτάσουν έως και τις 3.000€. Προφανώς το πιο ακριβό δεν σημαίνει ότι θα είναι αυτομάτως και το ιδανικό για εσάς. Εσείς μπορεί απλώς να θέλετε ένα λιτό τραπέζι 4 ατόμων και όχι ένα πολυτελές 8 ή και περισσότερων ατόμων. Επίσης, ένα τεραστίων διαστάσεων ξύλινο vintageέπιπλο ίσως να μην ταιριάζει αισθητικά με το δικό σας σαλόνι και να προκαλεί αλγεινή εντύπωση μόλις το βλέπουμε. Το αυτό ισχύει και για τις καρέκλες. Αυτές καλό θα ήταν να αποτελούν μέρος του σετ ούτως ώστε να μην χρειαστεί να πειραματιστούμε, αναλώνοντας πολύτιμο χρόνο, με αβέβαια ωστόσο αποτελέσματα.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο σε αυτό το σημείο και για τα χαλιά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι γνωστό ότι τα συγκεκριμένα είδη έχουν φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς. Κάποιες νοικοκυρές τα λατρεύουν πραγματικά γι’ αυτό και τα στρώνουν από τις αρχές του φθινοπώρου και τα ξεστρώνουν αρχές καλοκαιριού. Για αυτές είναι ένα απαραίτητο στοιχείο ζεστασιάς για το σπίτι που δημιουργεί μια οικεία ατμόσφαιρα όλο θαλπωρή. Για κάποιες άλλες ωστόσο νοικοκυρές τα χαλιά αποτελούν ένα «βάσανο», ένα αναγκαίο κακό. Είναι ένα μέσον διατήρησης της θέρμανσης το οποίο όμως αργούν να θέσουν σε εφαρμογή ενώ από τις αρχές της άνοιξης ήδη τα ξεστρώνουν. Αυτές ισχυρίζονται ότι τα χαλιά έχουν περισσότερα αρνητικά παρά θετικά. Εκτός του ότι είναι πολύ κουραστικά κατά το στρώσιμο και το ξεστρώσιμο, είναι και δύσκολο να σκουπιστούν ή να καθαριστούν σωστά και αξιόπιστα. Η ύπαρξη μικρών παιδιών ή τετράποδων φίλων μπορεί να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Τέλος, το κόστος αγοράς αλλά και συντήρησης δεν είναι καθόλου αμελητέο.

 

Χρήστος Αναστάσιος Κωστούρος
CEO, MMD, SEM Manager & Data Analyst, Visibility™

Περισσότερα Άρθρα

Τιτάνια η μάχη στη φωτιά της Ανατολικής Μάνης – Εκκενώνεται το Γύθειο – Απεγκλωβισμός από σκάφος του Λιμενικού

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά της Ανατολικής Μάνης. Εντολή Εκκένωσης για Γύθειο και Μαυροβούνι. Εντολή για κατεύθυνση προς την Σκάλα Λακωνίας. Έχουν ήδη εκκενωθεί 15 οικισμοί του Δήμου ανατολικής Μάνης. Η φωτιά πέρασε μέσα από τα χωριά Σιδηρόκαστρο, Πολυάραβα, Καρβελάς. Στον Καρβελά στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 2 αστυνομικών και 2 πυροσβεστών που εγκλωβίστηκαν προσωρινά στο χωριό. Επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από […]

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: Το νομοσχέδιο της Ν. Δ. για τα εργασιακά ευνοεί την ασυδοσία και την εκμετάλλευση

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα εργασιακά στην Ολομέλεια της Βουλής επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: Οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την εργασία τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο έχουν ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και το προτεινόμενο σχέδιο νόμου […]