18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χωρίς δοξολογία η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Δεν θα τελεστεί δοξολογία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά θα γίνουν καταθέσεις στεφανιών -χωρίς εκπροσώπους της κυβέρνησης ωστόσο.

Την σχετική ενημέρωση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), στην οποία μετείχε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τριμηνιαίων συναντήσεων εργασίας που συγκαλεί ο πρωθυπουργός με τη συμμετοχή του συνόλου των περιφερειαρχών και μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Σήμερα ωστόσο το μοναδικό θέμα  της σύσκεψης περιορίστηκε στην διαχείριση των υγειονομικών θεμάτων της covid 19 σε επίπεδο χώρας, με τον πρωθυπουργό να κάνει αναφορά στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας με την κεντρική διοίκηση και πιο ενεργό ρόλο των Περιφερειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Στη συνολική προσπάθεια να αποφύγουμε μέτρα τα οποία θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο σας χρειαζόμαστε όλους συμμάχους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό κράτος, αλλά και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να συνεργαζόμαστε. Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Μετά την σύσκεψη, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αναφερόμενος στην ενημέρωση που έγινε στην διάρκειά της από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, δήλωσε ότι αναφορικά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου η κατάσταση μέχρι τώρα παρουσιάζεται καλή, με τρεις Περιφερειακές Ενότητες να βρίσκονται στο «πράσινο», δηλαδή σε επίπεδο ετοιμότητας (Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία) και τις υπόλοιπες δύο (Αργολίδα και Κορινθία) στο «κίτρινο», δηλαδή σε επίπεδο επιτήρησης. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συνολικά τέσσερα επίπεδα, ετοιμότητας (πράσινο), επιτήρησης (κίτρινο), αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) και αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

«Η κατάσταση προς ώρας χαρακτηρίζεται σχετικά καλή στην Περιφέρειά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν ανατροπές, ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως η δική μας, όπου υπάρχουν περί τις 15.000 άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι ρομά, πρόσφυγες – μετανάστες καθώς και εργάτες γης από τρίτες χώρες», δήλωσε ο περιφερειάρχης μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Πανελλαδικά, όπως είπε ο περιφερειάρχης, η κατάσταση χαρακτηρίστηκε από τον Ν. Χαρδαλιά ως «σταθερή», ωστόσο θα γίνει λήψη μέτρων κατά περιοχές, όπου απαιτηθεί από τις περιστάσεις.

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες μετείχαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, οι υφυπουργοί Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος και Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Περισσότερα Άρθρα

Στο τραπέζι η διανομή φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) θα έχει αύριο στο γραφείο του στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Θέμα συζήτησης θα είναι το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου που θέλει να αναπτύξει η εταιρεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη συνάντηση έχουν κληθεί και εκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τεχνική εξειδίκευση, […]

Κικίλας για κορονοϊό: Δεν αποκλείεται να έρθει στην Ελλάδα

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κορονοϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι κάθε νοσοκομείο της χώρας έχει πάρει εντολές για την αντιμετώπιση περιστατικού για τον ιό της Κίνας. Όπως είπε […]