16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Αν. Μάνη – Απομακρύνθηκε το μέτωπο από το Γύθειο

Στην Ανατολική Μάνη, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά, ενώ το πύρινο μέτωπο που απειλούσε το Γύθειο δεν βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πόλη. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά περισσότερες από 15 κοινότητες.

Ένα ελικόπτερο επιχειρεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανατολική Μάνη, προκειμένου, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Πέγκη Μπρούσαλη, η πυρκαγιά το πρωί του Σαββάτου, φαίνεται να είναι πλέον σε ύφεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από ελικόπτερο, στην περιοχή επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ακόμη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Το θέμα τώρα είναι η μαζική κατάσβεσή της απ’ τα επίγεια και τα όποια εναέρια μέσα, αλλά και το ζήτημα της αποφυγής τυχόν αναζωπυρώσεων, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Μικροί και μεγάλοι υποδέχθηκαν τον Αη Βασίλη στο Ναύπλιο

Στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο τα παραμύθια ζωντάνεψαν σήμερα και συνάντησαν ξωτικά, ζώα του αρκτικού κύκλου με φως, χρώματα και μουσικές και υποδέχθηκαν τον Αη Βασίλη στο εντυπωσιακό πάρκο του. Τον κόσμο που συγκεντρώθηκε υποδέχθηκε η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Ναυπλιέων. […]

Σαν σήμερα το 323 π.Χ. πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος, μια από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας

Σαν σήμερα στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος, μια από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας άφησε την τελευταία του πνοή στη Βαβυλώνα, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β’ […]