22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Όμορφη εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αργολίδας

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Αποστράτων  Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας,  Εκκλησιασμός μετ’ Αρτοκλασίας, κοπή Βασιλόπιτας, έγινε απονομή τιμητικών πλακετών  στις Αστυνομικές Επιχειρησιακές Ομάδες και βράβευση προόδου  σε τέκνα μελών του Συνδέσμου.

   

Την θεία λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος .

 Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ακολούθησε η μεταφορά της Ιερής εικόνας του Αγίου Νικολάου Προστάτου του Συνδέσμου που πρόσφατα αγιογραφήθηκε στο εκκλησιαστικό μουσείο του Ναού.

Ο Αντιπρόεδρος κ. ΠΑΠΠΑΣ Γρηγόριος καλωσόρισε  τους παρευρισκόμενους.

Σας καλωσορίζουμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και σας ευχόμαστε το Νέο ΄Ετος 2020 να είναι, δημιουργικό κι ευτυχισμένο για όλο τον κόσμο και για κάθε οικογένεια και ειρηνικό για την Πατρίδα μας.

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ… και σας προτρέπουμε …

Να συνεχίσετε να αγκαλιάζετε τον Σύνδεσμό μας, διότι αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και δεσμευόμαστε να δώσουμε περισσότερες μάχες ώστε να εξασφαλίσουμε τα μέγιστα για τα μέλη του Συνδέσμου μας.

Τέλος Ευχόμαστε, στους εν ενεργεία συναδέλφους να συνεχίσουν το έργο που εδώ και τόσα χρόνια επιτελούν με μεγάλη επιτυχία και προσήλωση και να στέκονται πάντα ως «  ασπίδα προστασίας » των πολιτών.

Ομιλία Προέδρου του Συνδέσμου

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συναδέλφισες  και φίλοι.

Σας ευχόμαστε  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το 2019 με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του  ότι ο Σύνδεσμός μας  καταξιώθηκε σε ΟΛΟΥΣ τους Αποστράτους των Σωμάτων Ασφαλείας και  στην κοινωνία της Αργολίδας με την παρουσία μας σε όλες τις Τοπικές Εκδηλώσεις.

Οι κυριότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες ήταν,  η  πραγματοποίηση   που έγινε για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου μας με την δημιουργία προθηκών,  κάτι που είχαμε προγραμματίσει και ανακοινώσει  από την αρχή του 2019.

Με αυτόν τον τρόπο είμαστε συνεχιστές της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και δεν  την ξεχνάμε αλλά την συνεχίζουμε.

Επίσης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αγιογραφήθηκε η εικόνα του Αγίου Νικολάου, όπου προσκυνήσατε.

Θα εορτάζεται στις 20 Μαΐου στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Κρασσά στην Καραθώνα.

Η Εικόνα θα ευρίσκεται μόνιμα στο χώρο της έκθεσης Κειμηλίων.

Την 19η Μαϊου θα μεταφέρεται στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Κρασσά στην Καραθώνα.

Τέλος Ολοκληρώθηκε   η διαδικασία τροποποίησης  και εκσυγχρονισμού  του Καταστατικού του Συνδέσμου.

Στην συνέχεια στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  θα σας παρακαλέσω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να είστε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ  εκεί  διότι θα σας ανακοινωθούν διάφορα θέματα   του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  πρόσφατες ανακοινώσεις και θα  σας ενημερώσουμε ειδικότερα  για  το  ΤΕΑΠΑΣΑ  στον Κλάδο Υγείας και Κλάδο Πρόνοιας.

Επιλέξαμε την σημερινή ημέρα για να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή διότι η Γενική Συνέλευση είναι η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ  λειτουργία του Συνδέσμου.

Ύστερα από τα παραπάνω νομίζω κ. Συνάδελφοι κλείνουμε ακόμη μία εποικοδομητική Χρονιά με πολλές δράσεις και ειδικότερα στον Τομέα των διεκδιτικών αιτημάτων.

Τέλος θα σας ενημερώσω τις δύο επόμενες δραστηριότητες – εκδηλώσεις του Συνδέσμου για τον μήνα Φεβρουάριο :

Α) Την άλλη ΚΥΡΙΑΚΗ 9-2-2020 θα πάμε Θέατρο να παρακολουθήσουμε την παράσταση  « ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ »

΄Ωρα αναχώρησης 15.30 υπάρχουν ακόμη λίγες θέσεις.

Β) Στις 23 του μηνός ΚΥΡΙΑΚΗ  Μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο Αποκριάτικος Χορός στα « ΚΙΟΥΠΙΑ ».

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πάτερ Ελευθέριος ΜΙΧΟΣ, ο οποίος μετέφερε και τις Ευχές του Μητροπολίτη.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ έκοψε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε για την ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό:

-Ο Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς

-Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντιπεριφρειάρχης δέχθηκε την πρόταση του Προέδρου του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ  να πραγματοποιηθούν από κοινού οι  Υπηρεσίες  των Σωμάτων Ασφαλείας σεμινάρια στα παιδιά των Γυμνασίων και Λυκείων.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος

Παρευρέθηκαν:

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Υγείας και Πρόνοιας, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννης Μαντζούνης

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός

Αντιπρόσωποι των Στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτειακών αρχών του τόπου, μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Ο Βουλευτής κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Ιωάννης προσήλθε στον Εκκλησιασμό και στο τελετουργικό της εικόνας του Αγίου Νικολάου. Πλην όμως λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων αποχώρησε πριν την κοπή της Βασιλόπιτας.

ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Φίλες και φίλοι, Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση να παρευρεθώ στην τελετή για την εικόνα του Αγίου Νικολάου, Προστάτου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας. Έντονα επιβαρυμένο πρόγραμμα δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι μαζί σας, καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις, επιβάλλουν να βρίσκομαι μακριά από την περιοχή Ναυπλίου. Θέλω να συγχαρώ όλα τα τέκνα των μελών σας, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά ιδρύματα και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία. Θέλω επίσης να συγχαρώ και τα μέλη των Αστυνομικών μονάδων που βραβεύονται για την άριστο και αποτελεσματικό τρόπο που επιτελούν τα καθήκοντά τους. Όλα τα στελέχη και οι υπηρετούντες την ΕΛΑΣ, έχουν αποδείξει ότι σέβονται και προασπίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, εκτελούντες παράλληλα το επιβεβλημένο καθήκον για την πάταξη της εγκληματικότητας, εις τρόπον ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες και Ελληνίδες. Βρίσκομαι πάντα κοντά στον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Αργολίδας αναγνωρίζοντας και τιμώντας την κοινωνική προσφορά του κλάδου.

Γιάννης Γκιόλας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΕΤΩΝ

Ο Γεν. Γραμ. κ. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης  έκανε ολιγόλεπτη ενημέρωση για την δημιουργία και δράση των Αστυνομικών Επιχειρησιακών Ομάδων. 

 Παρέλαβε Τιμητική Πλακέτα ο  Επικεφαλής της Ομάδας ΟΠΚΕ ο Υπαστυνόμος Α΄  κ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Θεοδόσιος   από τον  Πρόεδρο του Συνδέσμου  μας κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ.

Παρέλαβε   Τιμητική πλακέτα ο επικεφαλής της Ομάδας ΔΙΑΣ ΑΡΓΟΥΣ  ο Υπαστυνόμος Α΄ κ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ Σταμάτιος από τον Αντιπρόεδρο κ. ΠΑΠΠΑ Γρηγόριο.

Παρέλαβε   Τιμητική πλακέτα ο επικεφαλής της Ομάδας ΔΙΑΣ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ ο  Ανθ/μος κ ΜΥΤΤΑΣ Γεώργιος από τον  Γεν. Γραμ. του Συνδέσμου μας  κ. ΣΙΑΧΑΜΗ Ιωάννη

 ΒΡΑΒΕΥΣΗ   – ΠΡΟΟΔΟΥ    στα παιδιά των μελών μας που εισήχθησαν το έτος 2019 στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τον ΄Επαινο της    ΡΑΪΖΗ – ΜΑΛΙΑΡΟΥ  Ζηνοβία του  Κοσμά, η   οποία        εισήχθη στην Πολυτεχνική Σχολή Πατρών Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής παρέλαβ ο Πατέρας της ΡΑΪΖΗΣ – ΜΑΛΙΑΡΟΣ Κοσμάς την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ.

Τον ΄Επαινο του ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ Επαμεινώνδα ο οποίος   εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικής και Δημόσιας Διοίκησης  ΕΚΠΑ   ΑΘΗΝΩΝ  ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Φιλοθέης Παλαιού Ψυχικού παρέλαβε η Μητέρα του  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αγγελική. Την απονομή έκανε η Βοηθός Ταμίας κ. ΚΑΡΑΛΗ Θεώνη.

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Τρίτο κρούσμα στη Μεσσηνία – Οι πρώτες πληροφορίες για τον ασθενή

Τρίτο κρούσμα κορονοϊού στη Μεσσηνία επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για 60χρονο άνδρα, που όπως ενημέρωσε τους γιατρούς, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ταϊλάνδη. Είχε εξαρχής ύποπτα συμπτώματα (πυρετό και εικόνα ελαφράς πνευμονίας), όταν επέστρεψε την Πέμπτη από το ταξίδι του και την Παρασκευή απομονώθηκε στον ειδικό χώρο υποδοχής, που έχει δημιουργηθεί στο […]

Εικόνες από την 1η Γιορτή Μανταρινιού στο Δρέπανο

Την 1η Γιορτή Μανταρινιού διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου σε συνεργασία με την Κοινότητα Δρεπάνου, τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Επιμελητήριο Αργολίδας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλίες για το μανταρίνι και τα οφέλη του, παραδοσιακούς χορούς από το εργαστήρι του Χρήστου Λεβέντη, επίδειξη παρασκευασμάτων από την […]