17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

“Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες”, την Δευτέρα, στο Δον Κιχώτη

 

Ο Δον Κιχώτης (Καλαμαρά 4, Άργος) προβάλει την Δευτέρα 2/12, στις 8μμ, το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες”, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεκδίκηση του βραβείου διεθνούς ταινίας μεγάλου μήκους των βραβείων Όσκαρ το 2020.

Θα ακολουθήσει συζήτηση (μέσω skype) με την σκηνοθέτρια της ταινίας Μαριάννα Οικονόμου, την οποία θα συντονίσει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φιλιώ Χαρίτου.

Τα θέματα που θίγει το πρωτότυπο και γεμάτο χιούμορ ντοκιμαντέρ είναι εξαιρετικά επίκαιρα, όπως η παραγωγή τοπικών ελληνικών προϊόντων, η ελληνική γαστρονομία, η βιωσιμότητα, η διάσωση και διάδοση παλιών ποικιλιών και σπόρων και η αναγέννηση των αγροτικών κοινοτήτων.

Προαιρετική ενίσχυση για τα έξοδα της προβολής: 2 ευρώ

 

Trailer: https://youtu.be/SekLTyQ6x2Y

Σύνοψη:

Σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας. Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, η ταινία μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

To ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της STEFI&Lynx (Σπύρος Μαυρογένης) και της ΑΝΕΜΟΝ Productions (Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ), σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την Cosmote TV, και με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe – Media της ΕΕ, της 2|35 και της ΕΡΤ. Η ανάπτυξη της ταινίας έγινε στο Docs in Progress 2018 του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε το βραβείου καλύτερου ντοκιμαντέρ, καθώς και στην διεθνή αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, IDFA Forum 2018.

Περισσότερα Άρθρα

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου

ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Το μυαλό και η καρδιά σας έχουν δοκιμαστεί τους τελευταίους μήνες. Δεν θα βιαστείτε για να ενταχθείτε και πάλι σε μια αισθηματική σχέση. Η εργασία σας θα έχει άνοδο.  ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Εσείς έχετε πολλά να κάνετε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της […]

ΝΑΥΠΛΙΟ. ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Στην παράταξή μας ο Σπύρος Ι. Παπαδομανωλάκης

Έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε την υποψηφιότητα με την παράταξή μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Σπύρου Ι. Παπαδομανωλάκη, Ελεύθερου Επαγγελματία. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Επικεφαλής της παράταξης μας Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε: «Καλωσορίζω τον Σπύρο στην παράταξη μας «ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», έναν άριστο επαγγελματία ο οποίος δηλώνει και αυτός παρών στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι στον […]