19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Τη Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, εορτάζει το Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ναύπλιο.

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 10 Ιουνίου τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος μαζί με άλλους Μητροπολίτες κάθε χρόνο, επισκέπτεται την περίοδο αυτή την Κριμαία όπου τιμάται ο Άγιος Λουκάς ,φέτος λόγω της πανδημίας που έφερε ο covid -19 ο Μητροπολίτης δεν πήγε στη Κριμαία για πρώτη φορά.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκε πάρα πολύς κόσμος από την Αργολίδα και τις γύρω περιοχές . Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά. Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Λουκά και των Ιερών Λειψάνων πέριξ του ναού.

Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης. Ο ναός φτιάχτηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη, Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

rbt

rbt

rbt
rbt
rbt
rbt

rbt

 

Περισσότερα Άρθρα

Φοιτητικά έπιπλα από το Home Design – Μεταφορά και συναρμολόγηση σε όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα

Στο νέο φυλλάδιο του Home Design μπορείτε να δείτε τις μεγάλες προσφορές για το φοιτητικό δωμάτιο, ενώ η εταιρία αναλαμβάνει να μεταφέρει και να συναρμολογήσει τα έπιπλα σε όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα Δείτε εδώ τα φοιτητικά έπιπλα Home Design Πολυκατάστημα Ειδών Σπιτιού 3ο χλμ Άργους – Ναυπλίου Δαλαμανάρα, 21200 Αργολίδα Τηλ: 27510 62680 […]

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε σε δράσεις για τα αδέσποτα, έχοντας τη συμπαράσταση από την οργάνωση «Save A Greek Stray»

Μία δράση του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις την «Save A Greek Stray» εξελίσσεται αυτό το τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται στειρώσεις σε αδέσποτους σκύλους. Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, προχώρησε σε δηλώσεις, σημειώνοντας: «Πρόκειται για μία δράση στο πλαίσιο της προσπάθειας του […]