17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

2018: Ο Γιάννης Σπανός στο Ναύπλιο

Τον Απρίλιο του 2018 ο Γιάννης Σπανός βρέθηκε στο Ναύπλιο προσκεκλημένος του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων.

 

Στις 29 Απριλίου 2018, η τελετή λήξης στην πλατεία Συντάγματος ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μας συνθέτη με καταγωγή από το Κιάτο που έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 85 ετών μετά από βαρύ εγκεφαλικό.

 Οι 1100 μαθητές των Μουσικών σχολείων της χώρας που βρέθηκαν μαζί με τους συνοδούς καθώς και επισκέπτες της πόλης αποθέωσαν τον Γιάννη Σπανό και την Πένυ Ξενάκη, κλείνοντας τις ωραιότερες εικόνες στην καρδιά τους από την επίσκεψη τους στο Ναύπλιο.

Η κηδεία του μουσικοσυνθέτη θα γίνει αύριο Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο, και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η σορός του Γιάννη Σπανού θα εκτεθεί σε προσκύνημα στις 13.00 και η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στις 14.00.

Περισσότερα Άρθρα

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης. Ειδικότερα, χθες (21.3.2019) το απόγευμα, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αυτοσχέδιο […]