19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα γενέθλια του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας

Ό,τι πέρασε πέρασε σωστά.
Γ. Σεφέρης, Τρία Κρυφά Ποιήματα, Θερινό Ηλιοστάσι 


Σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής, στο Εστιατόριο Ernesto στο Άργος. πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και του εορτασμού των 35 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους θεσμικοί παράγοντες του νομού καθώς και πλήθος κόσμου, αποδεικνύοντας την καταξίωση του Συνδέσμου στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, και λάμπρυνε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Μαρία Ευθυμίου, επίτιμο μέλος του ΣΦΑ.

Τιμήθηκαν οι πρώην Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων, στο πρόσωπο των οποίων – καθώς και όλων των συναδέλφων – αποτυπώνεται η εξωστρέφεια του πολυπληθέστερου κομματιού των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις πλέον θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν τον Σύνδεσμο από το 1984, επιτρέποντάς του σήμερα να εξακολουθεί να προβάλλει σε μια ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία το όραμα της εξωστρέφειας.

Αναμφίβολα, τα πρόσωπα και οι ιδιότητές τους έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που μένει είναι μια απλή λέξη, ικανή ωστόσο να καταστρέψει το τέρας σε κάθε δύσβατο μονοπάτι: ο άνθρωπος. Αυτόν τον άνθρωπο εδώ και 35 χρόνια αναζητεί και αναδεικνύει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας ως τον εκφραστή των ιδεωδών του ανθρωπισμού, της δύναμης που διαθέτουμε, για να επιτρέψουμε στις μελλοντικές γενιές, όπου γης, να γευτούν τα αγαθά του πολιτισμού και να δώσουν τον δικό τους αγώνα. Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας.

Και στα επόμενα 35!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας

Νικόλαος Μπουμπάρης
Καλλιόπη Καλποδήμου

Περισσότερα Άρθρα

«Τα Πάθη τα σεπτά» από τους μαθητές του Νέου Σχολείου

Ο  Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό  Όμιλο Αργολίδας «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»  και τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Άργους-Μυκηνών,  παρουσιάζουν  παράσταση αναλογίου  στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την  Δευτέρα 15 Απριλίου 2019  στην Αίθουσα Τέχνης  & Πολιτισμού  «Μέγας Αλέξανδρος»  και  ώρα  7  μ.μ. Πρωταγωνιστές, […]

Δωρεά από την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας

Αγαπητοί γονείς του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας ύστερα από ενέργειες του συλλόγου μας, εξασφαλίσαμε για τον εκσυγχρονισμό του σχολείου μας 3 υπολογιστές δωρεά από την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος. Η δωρεά αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και του παιδαγωγικού έργου πού προσφέρει στα παιδιά μας.