28 °C Argos, GR
28 Σεπτεμβρίου 2021

Eπίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, για τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.


Eπίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, για τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ερώτησή του ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει ότι “η κατακόρυφη άνοδος πτήσεων και αφίξεων στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας κατά την τελευταία δεκαετία αναδεικνύει τα λειτουργικά προβλήματα του αεροδρομίου, καθώς οι υποδομές του έχουν εξαντλήσει πλέον τα όρια των δυνατοτήτων τους. Η αύξηση της χωρητικότητας της αίθουσας επιβατών, η επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών, η ανάπτυξη βοηθητικών και άλλων ζωτικών υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, η κάλυψη θέσης ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας (η θέση τώρα καλύπτεται από στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι που βέβαια δεν συνιστά λύση) και βέβαια η επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού, των θέσεων στάθμευσης και του περιβάλλοντα χώρου, αποτελούν απαραίτητες επενδύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου και τη σωστή και ποιοτική εξυπηρέτηση ακόμη περισσότερων επιβατών τα επόμενα χρόνια”.
Παράλληλα, σημειώνει πως “οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Καλαμάτα στις 19 Οκτωβρίου 2019, περί του «ταχύτερα αναπτυσσόμενου περιφερειακού αεροδρομίου της χώρας…» και της «κίνησης των διαδικασιών το αμέσως επόμενο διάστημα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας κατά τα πρότυπα των υπολοίπων 14 περιφερειακών αεροδρομίων» αποδεικνύονται κενό γράμμα, εφόσον κανένα έργο υποδομής δεν έχει ξεκινήσει, το δε περιβόητο master plan που εκπονήθηκε από την ΥΠΑ το μακρινό 2002 παραμένει αγκιστρωμένο σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι δε μελέτες για την επέκταση της πίστας αεροσκαφών «περιμένουν» την επικαιροποίησή τους”.
Ο Αλ. Χαρίτσης ρωτάει τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών: “1. Πότε θα πραγματοποιηθεί ο προσδιορισμός καταβολής αποζημιώσεων για τις ανάγκες της απαλλοτρίωσης και πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για την επέκταση των χώρων στάθμευσης αεροσκαφών, την επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντα χώρου, τη μετακίνηση του πάρκου καυσίμων και την ανάπτυξη βοηθητικών και λοιπών ζωτικών εγκαταστάσεων; 2. Πότε θα στελεχωθεί η θέση ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας από την ΥΠΑ, θέση που μέχρι τώρα καλύπτει η Πολεμική Αεροπορία; 3. Ποια είναι η βούληση της κυβέρνησης ως προς την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του αεροδρομίου;”.
Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αλ. Χαρίτσης επισκέφθηκε το αεροδρόμιο και συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας Δημήτρη Μανδηλάρη, προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα και να προετοιμάσει καλύτερα την ερώτησή του.

Περισσότερα Άρθρα

ΔΕΗ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για το αγροτικό τιμολόγιο

Η ΔΕΗ παρατείνει την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για το αγροτικό τιμολόγιο, η οποία λήγει σήμερα, 31 Μαρτίου 2021, έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία για την εκκαθάριση του Μητρώου των δικαιούχων του αγροτικού τιμολογίου, ξεκίνησε τη διαδικασία από το 2014. Η ΔΕΗ καλεί εκ νέου τους […]

Συλλήψεις σε Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες (14.7.2021) το πρωί, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών, 64χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -28,60- γραμμαρίων.   Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. […]

Follow by Email