7 °C Argos, GR
12 Απρίλιος 2021

Lockdown Ελλάδα: Συναγερμός με έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων για την έξαρση

Νέα συνεδρίαση επιδημιολόγων πραγματοποιήθηκε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού και της επείγουσας κατάστασης ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση στην Αττική και σε περιφέρειες που βρίσκονται στο κόκκινο.

Τα νέα δεν είναι καλά και υπάρχει ανησυχία καθώς αναμένεται ο αυξημένος αριθμός διαγνώσεων να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα και οι διασωληνωμένοι να αυξάνονται. Πρόκειται για μια υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων η οποία συνεδρίασε με φόντο το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα, οριζόντια για όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσει αύριο το πρωί στις 11.

Εν αναμονή της τελικής εισήγησης στο Μαξίμου

Έδαφος φαίνεται να κερδίζει η εισήγηση για αυστηρό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα καθώς το ιικό φορτίο είναι μεγάλο σε πολλές περιφέρειες, με τη Λαμία και τη Λάρισα να ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς. Αυτή είναι μια σκέψη των λοιμωξιολόγων η οποία φαίνεται να επικρατεί ενόψει και της τελικής απόφασης που αναμένεται να παρθεί αύριο Τετάρτη.

Κατά πληροφορίες, κάποια μέλη της Επιτροπής θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί lockdown τύπου Μαρτίου, ενώ άλλα προτείνουν το ισχύον πλέγμα περιορισμών, εμπλουτισμένο με νέες, ευέλικτες, έξυπνες λύσεις. Στο τραπέζι των ειδικών βρίσκεται το μέτρο της κυκλοφορίας μέχρι τις 9 η ώρα όλες τις ημέρες – καθώς εκτιμούν πως ο περιορισμός του Σαββατοκύριακου προκαλεί συνωστισμό μέχρι τις 6 το απόγευμα σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους και κρυφές κοινωνικές συναθροίσεις στη συνέχεια- καθώς και ο περιορισμός ή και απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων εκτός εάν συντρέχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι. Κατ’ ουσίαν όλοι οι ειδικοί αγωνιώντας να προτείνουν αποτελεσματικά και εφαρμόσιμα μέτρα για την επιδημία, συμφωνούν πως μείζον ζήτημα αποτελεί σε κάθε περίπτωση η αδυναμία ελέγχου των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, αναμένεται η τελική απόφαση από τον πρωθυπουργό, ο οποίος περιμένει να ακούσει την τελική εισήγηση της Επιτροπής. Το σκέφτεται, φέρεται να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά αυτής της πρότασης, όμως δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική απόφαση.

Περισσότερα Άρθρα

Άντρας πυροβόλησε τσοπανόσκυλο και τράπηκε σε φυγή

Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων της περιοχής, ένας άνδρας πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε στα πόδια ένα τσοπανόσκυλο προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Αγιονόρι Κορινθίας και στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή προς τις Λίμνες. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου ενημέρωσε αμέσως […]

Πρόταση ίδρυσης Κέντρου Παρακολούθησης Κλιματικής Αλλαγής στην Πελοπόννησο

Θετική είναι η Περιφέρεια της Πελοποννήσου, στο να δημιουργηθεί δομή για την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, υπάρχει πρόταση απ’ τον Χρήστο Ζερεφό, αντιπρόεδρο της επιτροπής ερευνών και γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, ώστε να δημιουργηθεί μία τέτοια δομή στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Στόχος, η δημιουργία ενός ερευνητικού, επιχειρησιακού πυρήνα, όπου […]

Follow by Email