17 °C Argos, GR
14 Μαΐου 2021

«MasterChef»: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο κύκλο – Τα νέα πρόσωπα

Το STAR εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το ριάλιτι μαγειρικής, γνωστοποιώντας όσα πρέπει να ξέρετε πριν την πρεμιέρα.

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου θα βγει στον αέρα ο νέος κύκλος του «MasterChef» στο STAR, του διαγωνισμού μαγειρικής που προβάλλεται με τεράστια επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες. Η απαίτηση των  τριών κορυφαίων σεφ Σωτήρη Κοντιζά, Πάνου Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, για αψεγάδιαστο, γευστικό αποτέλεσμα μεγαλώνει ενώ δεν ζητούν την τελειότητα… την απαιτούν.

«Οι κριτές θέλουν να δουν στις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων, πρωτοτυπία, τεχνική, ξάφνιασμα γεύσεων, θέλουν να απολαύσουν πιάτα φροντισμένα με αγάπη, δουλειά, υπομονή. Και κυρίως θέλουν να τους αφήσουν απλώς… με το στόμα ανοιχτό! Μόνο έτσι θα καταφέρουν να κερδίσουν την πολυπόθητη ποδιά και να συνεχίσουν για να κατακτήσουν την κουζίνα του MasterChef! Και φέτος, οι κριτές θα επιλέξουν τους καλύτερους υποψήφιους και θα τους καθοδηγήσουν ώστε ένας από αυτούς να αναδειχθεί ο επόμενος Έλληνας MasterChef. Ο διαγωνιζόμενος, που θα ξεπεράσει, όχι τους αντιπάλους του, αλλά τον εαυτό του και τις εξαιρετικά εφευρετικές μαγειρικές δοκιμασίες του MasterChef, θα είναι εκείνος, που θα αναδειχθεί νικητής και θα κερδίσει, πέρα από τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Reward Day

Μετά την ομαδική δοκιμασία του «MasterChef», τα μέλη της νικήτριας ομάδας επιβραβεύονται με μια εξόρμηση σε ξεχωριστούς χώρους εστίασης παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη. O Γιάννης, ως σεφ  αλλά και ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού, είναι ο άνθρωπος-μέντορας που επισκέπτεται μαζί με τους νικητές της ομαδικής δοκιμασίας, ιδιαίτερους χώρους εστίασης και κρυμμένα μέρη γαστριμαργικού ενδιαφέροντος (bar restaurants, high-end εστιατόρια, σύγχρονες καντίνες, μεζεδοπωλεία ή παραδοσιακές ταβέρνες).

Μέσω αυτής τα διαδικασίας, οι διαγωνιζόμενοι απολαμβάνουν μια μέρα χαλάρωσης καθώς βγαίνουν έξω από το στενό πλαίσιο του διαγωνισμού, γνωρίζουν chef, παρατηρούν λεπτομέρειες που αφορούν τη συνολική εμπειρία του φαγητού (décor, service, plating, food styling) και παίρνουν την απαραίτητη έμπνευση, για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Ο παλιός γνώριμος, Γιάννης Αποστολάκης, τους εξασφαλίζει πρόσβαση στις κουζίνες, τους φέρνει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και τους head chef και γίνεται ο συνδετικός κρίκος της παρέας, όντας ταυτόχρονα ο ειδήμων ο οποίος προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες και tips προς τους επίδοξους μελλοντικούς MasterChef.

Τα νέα πρόσωπα

Foodand Beverage Manager στο «MasterChef4», ο άνθρωπος, που θα επινοεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων, θα είναι ο έμπειρος Νίκος Θωμάς.

Ο έμπειρος σεφ Θοδωρής Παπανικολάου αυτή τη σεζόν θα είναι ο Food Stylist & Coach των υποψήφιων και θα τους προσφέρει τη γνώση και την εμπειρία του στην πρωτότυπη παρουσίαση των πιάτων, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι, στις πολλές μαγειρικές δοκιμασίες, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

ΠΗΓΗ: reader.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη

Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/70/212) στις 22 Δεκεμβρίου 2015 και τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου για να «επισημάνει πως η γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην επιστήμη είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης και την εκπλήρωση της υπόσχεσης της […]

Κολομβία: Η πανδημία θέτει σε κίνδυνο τη συγκομιδή του καφέ

Οι Κολομβιανοί παραγωγοί καφέ, μίας από τις πιο φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, φοβούνται ότι η σοδειά θα ξεραθεί, καθώς οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, που έχουν επιβληθεί εδώ και δύο μήνες ενάντια στην εξάπλωση του Covid-19, εμποδίζει τους εποχικούς εργάτες που βοηθούν στη συγκομιδή να μεταβούν στις φυτείες. Η πανδημία προκάλεσε απαισιοδοξία στους παραγωγούς καφέ, των […]

Follow by Email